Zasedba Enter Shikari vešče pretaka ulično poetiko uporniške angleške mladine v rafalno zvočno podlago Foto: Ambush Reality, Hopeless
Zasedba Enter Shikari vešče pretaka ulično poetiko uporniške angleške mladine v rafalno zvočno podlago Foto: Ambush Reality, Hopeless

Ko so se onkraj luže na zahodni strani nekdanje britanske kolonije razbohotili hitropotezni izvajalci nu metala, so bili na Otoku še vedno "ujeti" v britpopu in od njega prijetno omamljeni. Nekaj let po propadu ameriškega nu metala, ki ga je malodane vase posrkal močnejši hiphop, so na britanski sceni ustoličili new rave. Skupine, kot sta Hadouken! in Enter Shikari, so tega le nadgradile s prvinami trancea in techna ter z jeznimi loopi hardcora. Ta mešanica ni nič, kar bi si poslušalec moral zapomniti, seveda, če ni del opevanih zgodbic v njej.

In prav v tem se skrivata zanimivost in privlačnost zasedbe Enter Shikari, ki tudi v svoji zadnji izdaji A Flash Flood of Colour vešče pretaka ulično poetiko uporniške angleške mladine v rafalno zvočno podlago. Ta se na zadnjem albumu sliši produkcijsko popolnoma dovršeno(producent je Dan Weller iz skupine Sikth) – Gandhi Mate, Gandhi, Hello Tyrannosaurus, Meet Tyrannicide, Sssnakepit – o sporočilnosti in angažirani inerciji ni treba razglabljati. Album poka od energije in jeze, toda to se porazgubi v monotoniji samim sebi podobnih aranžmajev.

Namesto da bi navdih poiskali v poskočnih zimzelenih rojakih Senser, so fantje iz St. Albansa v angleški pokrajini Hertfordshire očitno preveč poslušali System Of a Down in Korn.

Ocena: 3; piše: Miroslav Akrapović