Cory Monteith - so bila za nenadno smrt kriva mamila? Foto: Reuters
Cory Monteith - so bila za nenadno smrt kriva mamila? Foto: Reuters
Cory Monteith
Cory Monteith je v priljubljeni seriji Glee, v kateri se je zvrstilo kar nekaj zvezd, od Britney Spears do Gwyneth Paltrow, igral nadarjenega Finna Hudsona. Foto: EPA

Vzrok smrti mladega moškega, čigar truplo so odkrili v hotelu Fairmont Pacific Rim v središču prestolnice Britanske Kolumbije, ni znan, je pa policija že izključila možnost, da bi šlo za nasilno dejanje.

Po poročanju mož postave se je Cory v noči s petka na soboto zunaj zabaval s prijatelji, v sobo v 21. nadstropju pa se je vrnil v zgodnjih jutranjih urah. Na vprašanje, ali je Monteith umrl zaradi prevelikega odmerka drog, na vancouvrski policiji odgovarjajo, da za zdaj ne želijo razkrivati podrobnosti preiskave. Več bo znanega po obdukciji, ki je napovedana za ponedeljek.

Večletno spopadanje z odvisnostjo od mamil
Monteith, ki je v glasbeno obarvani komični nadaljevanki lik Finna Hudsona - člana šolske nogometne ekipe, ki je postal nepogrešljiv element glasbene skupine - upodabljal vse od začetka snemanja leta 2009, se je aprila letos nazadnje zdravil zaradi odvisnosti od mamil. Zaradi tega ga gledalci tudi niso videli v zadnjih epizodah četrte sezone serije, njegovo vrnitev pa so v Gleeju pričakovali že na začetku pete sezone, ki prihaja na male zaslone septembra. Sicer pa je imel že dalj časa težave z opojnimi snovmi (zaradi odvisnosti se je prvič zdravil pri 19 letih), česar ni skrival in v nekem intervjuju priznal, da je zaužil praktično vse.

Rodil se je leta 1982 v Calgaryju, svojo igralsko kariero pa je začel prav v Vancouvru. Bil je v ljubezenskem razmerju s soigralko iz Gleeja Leo Michele.
"Izreden prijatelj in čudovit človek"
Na mreži Fox so Monteithovi družini že izrekli sožalje. "Cory je bil izjemen talent in še bolj izjemna oseba. Delo z njim je bilo prava radost, grozno ga bomo pogrešali," so zapisali v izjavi. Na družbenih omrežjih se Monteithu poklanjajo tudi soigralci. Dot-Marie Jones piše na Twitterju, da je brez besed. "... Moje srce je strto. Cory ni bil le izreden prijatelj, ampak čudovit človek, ki bo vedno ostal v mojem srcu."