Adam Driver je trenutno najbolj znan po seriji Girls; njegovi izleti v svet filma so bolj
Adam Driver je trenutno najbolj znan po seriji Girls; njegovi izleti v svet filma so bolj "indienarave" - videli smo ga tako v Frances Ha kot tudi v Llewynu Davisu. Foto: HBO
Tvit Lene Dunham, ki na prvi pogled potrjuje govorice. Foto: Twitter
Jesse Eisenberg, ki je bil za svojo vlogo Marka Zuckerberga v Družabnem omrežju nominiran za oskarja, si je priboril vlogo še enega neprijetnega lika: v Warnerjevem filmu bo nihče drug kot Lex Luthor, glavni sovražnik moža iz jekla. Zdaj se mu je med zlikovci pridružil tudi Adam Driver v Vojni zvezd - še en simptom dvorjenja mlajšemu občinstvu? Foto: EPA

The Hollywood Reporter poroča, da je Adam Driver tik pred podpisom pogodbe za "neimenovano" vlogo v sedmem delu Vojne zvezd. "Viri blizu produkcije" poročajo še, da gre za isto vlogo, v povezavi s katero so producenti lani sestankovali z Michaelom Fassbenderjem, predtem pa še z Joelom Kinnamanom; omenjen je bil tudi Hugo Weaving. "Podrobnosti še niso znane, a njegova vloga naj bi bil lik v maniri ikoničnega negativca Dartha Vaderja," piše filmska publikacija Variety, ki poroča še, da je imel Driver sprva težave z usklajevanjem urnikov snemanja filma in HBO-jeve nadaljevanke, ki pa so bile medtem že razrešene.

Govorice je (neuradno) potrdila tudi Lena Dunham, Adamovo (televizijsko) dekle in avtorica serije Girls. "ZELO smo ponosni na Adama Driverja na temo Vojna zvezd. Raztural bo Silo! Je to mogoče? Najbrž bi si morala ogledati tiste filme?" je tvitnila.

Čas za izbiranje se izteka ...
Celoten projekt je pravzaprav zavit v debel plašč skrivnosti, ampak večina medijev špekulira, da je večina pomembnih vlog že razdeljena. O novi Vojni zvezd je znanega skoraj tako malo kot o Warnerjevem projektu s Supermanom in Batmanom, kar je seveda sprožilo še toliko bolj vročično ugibanje med oboževalci obeh franšiz. Dokler pogodbe niso podpisane, pa so igralci seveda zavezani s klavzulo molčečnosti.

Podmladek za zdaj v stranski vlogi
Snemanje filma je napovedano že za letošnjo pomlad; prve snemalne klape bodo padle v Londonu - in prvi igralci bi najbrž že morali počasi začeti svoje jedijeske priprave. V javnost je sicer že pricurljalo, da se vračajo 71-letni Harrison Ford (Han Solo), 62-letni Mark Hamill (Luke Skywalker) in 57-letna Carrie Fisher (Princesa Leia), čeprav tudi v povezavi z njimi še ni bilo uradne potrditve od Disneyja ali Lucasfilma.

Celotna zgodba se (vsaj v prvem od novih delov) menda ne bo osredotočala na novo generacijo junakov iz sage, ampak prav na izvirno trojico - zato se tudi Abramsova (domnevna) izbira Driverja zdi nepričakovana odločitev. Morda v njej lahko razberemo "odgovor" na zgoraj omenjeno Snyderjevo nadaljevanje Jeklenega moža: tam bo osrednjega zlikovca, Lexa Luthorja, namreč igral Jesse Eisenberg, še en mladenič, ki na prvi pogled ne izžareva ravno avtoritete, ki bi jo človek pričakoval od zločinskega veleuma.

Adam Driver je trenutno tako ali tako eno najbolj vročih imen v Hollywoodu: omenjalo se ga je tudi v povezavi z nadaljevanjem Jeklenega moža, ob Andrewu Garfieldu pa ga bomo zagotovo videli v naslednjem projektu Martina Scorseseja, Silence. (Je pa rahlo ironično, da bo prvi igralec iz serije Girls, ki se mu bo očitno uspelo prebiti v prvo hollywoodsko kategorijo, prav moški.)