Adam Sandler v svoji bližnji prihodnosti verjetno že vidi nekaj kipcev zlatih malin, ki jih krasi njegovo ime. Foto: EPA
Adam Sandler v svoji bližnji prihodnosti verjetno že vidi nekaj kipcev zlatih malin, ki jih krasi njegovo ime. Foto: EPA

Če bo zmagal in tako sledil stopinjam prejšnjih zmagovalk Halle Barry in Sandre Bullock, bi lahko morebiti postal prvi zmagovalec, ki bo dobesedno imel jajca, da prevzame zlato malino.

organizatorji malin so vrgli rokavico Adamu Sandlerju
Sarah Jessica Parker
"Parkerjeva, z njo pa tudi mi, je obsojena na tisti krog pekla, v katerem pač v neskončnost ponavlja vsakič bolj 'zdrajsano' imitacijo lika, ki jo je izstrelil v (televizijsko) nesmrtnost," nominiranki za zlato malino Sarah Jessici Parker (in njeni Carrie iz Seksa v mestu) v svoji recenziji filma Le kako ji to uspe?! ni prizanesla niti naša filmska recenzentka Ana Jurc. Foto: Kolosej

S tem je Sandler več kot podvojil prejšnji rekord Eddieja Murphyja petih nominacij za maline v enem letu. "Da nekdo v enem letu proizvede toliko za maline 'primernih' stvari, je skoraj karmično. Verjetno je razjezil nekoga res mogočnega," o pomoči višjih sil pri Sandlerjevem ustvarjanju hollywoodske podpovprečnosti razmišlja ustanovitelj podeljevanja nagrad zlate maline John Wilson.

Sandler proti Cageu, Sandler proti Sarah Jessici Parker
Sandler se je med nominiranci za verjetno najmanj zaželene nagrade v igralskem svetu znašel kot scenarist, producent in igralec v treh filmih preteklega leta - Jack in Jill, Bucky Larson: Born to Be a Star in Moja neprava žena. Za največ, 12 zlatih malin, je nominiran film Jack in Jill, pri katerem je Sandler sodeloval kot scenarist, producent in igralec. Film Jack in Jill si je seveda prislužil tudi "najuglednejšo" nominacijo za najslabši film, a se bo moral za zlato malino boriti z drugimi letošnjimi ne najbolj prepričljivimi izdelki filmske industrije: Bucky Larson: Born to Be a Star (pri katerem je Sandler scenarist), Silvestrovo v New Yorku, Transformerji 3 in Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del.

Nominirance za zlate maline v vseh kategorijah si lahko ogledate na spletni strani Razzies.com.

Adam Sandler je obenem podrl še en mejnik – nominiran je tako v kategoriji za najslabšega igralca kot za najslabšo igralko, saj v filmu Jack in Jill igra obe glavni vlogi iz naslova. Med moškimi nominiranci za najslabšo glavno vlogo so še Nicolas Cage, Russell Brand, Nick Swardson in Taylor Lautner, v kategoriji zlatih malin za najslabšo glavno žensko vlogo pa se bo Sandler pomeril s še enim možakarjem v ženskih oblačilih, Martinom Lawrenceom (za vlogo v filmu Big Mommas: Like Father, Like Son) ter tremi ne ravno presenetljivimi nominirankami: Sarah Palin za dokumentarec The Undefeated, Sarah Jessica Parker v Le kako ji to uspe?! in Kristen Stewart za vampirski film Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del.

Prvi 'z jajci', ki bi prišel po malino
Šaljivi ton podelitve in zlatih malin na splošno so povzeli tudi organizatorji s sporočilom o letošnjem rekorderju Sandlerju: "Če bo zmagal in tako sledil stopinjam prejšnjih zmagovalk Halle Barry in Sandre Bullock, bi lahko morebiti postal prvi zmagovalec, ki bo dobesedno imel jajca, da prevzame zlato malino." Številni zmagovalci se namreč slavnostne podelitve zlatih malin raje izognejo.

Letos so organizatorji prvič spremenili časovnico zlatih malin, saj so nominacije prvič doslej objavili na predvečer podelitve oskarjev, podelitev pa bo na duhu malin zelo primerni datum - 1. april. V preteklosti so zlate mladine podeljevali namreč že na predvečer oskarjev. "Vedno smo se spraševali, kaj bi se zgodilo, če se malo odmaknemo od podelitve oskarjev. Dolgo smo upali, da bodo oskarji svojo podelitev premaknili na 2. april, pa tega niso storili," je še razložil Wilson.

Če bo zmagal in tako sledil stopinjam prejšnjih zmagovalk Halle Barry in Sandre Bullock, bi lahko morebiti postal prvi zmagovalec, ki bo dobesedno imel jajca, da prevzame zlato malino.

organizatorji malin so vrgli rokavico Adamu Sandlerju