Penelope Cruz smo videli v Almodovarjevih Vrni se, zlomljeni objemi in Ljubimci nad oblaki, tokrat pa scenarij ni pisan za njo. Foto: EPA
Penelope Cruz smo videli v Almodovarjevih Vrni se, zlomljeni objemi in Ljubimci nad oblaki, tokrat pa scenarij ni pisan za njo. Foto: EPA
Pedro Almodovar
Pedro Almodovar je razkril, da je scenarij za film že končan, snemati pa bodo začeli aprila. Foto: EPA
Ljubimci nad oblaki
Dogajanje svojega zadnjega filma Ljubimci nad oblaki je Almodovar postavil na letalo, kjer so zaradi tehnične napake ogrožena življenja potnikov.

Vendar tokrat brez Penélope, Blance Portillo, Rossy De Palma in preostalih predstavnic svoje ustaljene igralske četice, saj v glavnih vlogah ne vidi nobenega izmed igralcev, s katerimi je do zdaj sodeloval. Ravno zato bo izbor igralcev izredno zahtevna naloga, je prepričan Almodovar, ki je s svojo filmsko ekipo trenutno ravno na sledi prave igralske zasedbe.
Scenarij pretresljive drame, kot napoveduje svoj naslednji film o velikih ženskih protagonistkah, je napisan, začetek snemanja je predviden aprila. Režiser filmov, kot so Ženske na robu živčnega zloma, Govori z njo, Vrni se in Zlomljeni objemi, je svoj nov izdelek naslovil Silencio (Tišina), saj je tišina glavni motiv, ki pripelje do hudih zapletov, s katerimi se bo soočala glavna protagonistka.
Več bomo izvedeli čez nekaj mesecev
Česa več režiser, te dni je v Londonu ob premieri muzikala, ki je nastal na podlagi njegovega slovitega filma Ženske na robu živčnega zloma (1988), ni razkril. Po besedah njegovega mlajšega brata Agustína Almodóvaja, soustanovitelja produkcijske hiše El Deseo, lahko več podrobnosti pričakujemo čez nekaj mesecev.
Če sodimo po Almodovarjevem dozdajšnjem opusu, bi se lahko nadejali novega prepleta ironije, melodrame, kompleksnega pripovedništva in neposrednosti, ki jih zna režiser značilno začiniti z elementi popkulture in črnim humorjem. Eden najbolj prepoznavnih sodobnih španskih režiserjev v svojih filmih raziskuje strast in identiteto, zanimajo ga socialne teme, odstira ozadja tabujev, malomeščansko moralo ter analizira žensko duševnost.
Dvomi, ki so Goro Brokeback prepustili Leeju
V intervjuju za The Financial Times je Almodovar spregovoril tudi o ponudbi, ki jo je nekoč dobil za režiranje filma Gora Brokeback (kot vemo, je režisersko taktirko na koncu vihtel Ang Lee, ki ga je za režijo nagradila Ameriška filmska akademija). Čeprav so mu obljubili popolno umetniško svobodo, je imel Almodovar tedaj svoje pomisleke, danes pa ni prepričan, ali je bila zavrnitev napaka ali ne.
Oskarjevec je nazadnje posnel film Ljubimci nad oblaki (2013), komedijo, v kateri so zaradi tehnične napake ogrožena življenja potnikov na krovu letala Peninsula 2549. Predtem smo gledali njegovo Kožo, v kateri živim, v kateri je glavno vlogo prav tako namenil Antoniu Banderasu.