Nominiranci v kategoriji najboljše režije (od leve zgoraj): Pedro Almodovar, Enrique Urbizu, Mateo Gil in Benito Zambrano. Foto: EPA
Nominiranci v kategoriji najboljše režije (od leve zgoraj): Pedro Almodovar, Enrique Urbizu, Mateo Gil in Benito Zambrano. Foto: EPA
Nominiranke v kategoriji najboljše ženske vloge (od leve zgoraj): Elena Anaya, Inma Cuesta, Salma Hayek in Veronica Echegui. Foto: EPA

Na drugem mestu v tekmi za "španske oskarje", ki jih bodo podelili 19. februarja v Madridu, je film Enriqueja Urbizuja No habra paz para los malvados s 14 nominacijami.

Almodovarjev brat: "Pedro bo navdušen"
Kot piše ameriška filmska revija Hollywood Reporter, letošnje številne nominacije za omenjeni film kažejo na prekinitev slabih odnosov med špansko filmsko akademijo in Almodovarjem, ki je pred leti izstopil iz akademije prav v znak protesta glede podeljevanja nagrad goya, lani pa se ji je ponovno pridružil.

"Pedro bo navdušen nad številnimi nominacijami," je dejal producent filma in režiserjev brat Agustin Almodovar za španski dnevnik El Pais. "Akademija nas je velikodušno sprejela, to je kot velik objem," je še dejal.

Almodovarjev film bo za glavni nagradi tekmoval s filmi Benita Zambrana La voz dormida, Matea Gila Blackthorn in Enriqueja Urbizuja No habra paz para los malvados.

Za najboljšega igralca so nominirani Antonio Banderas za vlogo v filmu Koža, v kateri živim, Daniel Bruhl za vlogo v filmu Eva, Luis Tosar za vlogo v filmu Mientras duermes in Jose Coronado za vlogo v No habra paz para los malvados.

Za najboljšo igralko so nominacije prejele Salma Hayek za vlogo v filmu La chispa de la vida, Veronica Echegui za vlogo v filmu Katmandu, un espejo en el cielo, Elena Anaya za vlogo v filmu Koža, v kateri živim in Inma Cuesta za vlogo v filmu La voz dormida.

Kot zanimivost velja omeniti še, da je med nominiranci za najboljši izvirni scenarij tudi Woody Allen za film Polnoč v Parizu.