Andrej Pejić si je že večkrat nadel tudi poročno obleko. Foto: EPA
Andrej Pejić si je že večkrat nadel tudi poročno obleko. Foto: EPA
Sofia Coppola in Emma Watson sta pred kratkim sodelovali pri filmu Bling Ring, posnetem po resnični zgodbi o razvajeni in zdolgočaseni mladini, ki se za zabavo odloči izropati domove slavnih. Foto: EPA

Po govoricah sodeč naj bi glavno vlogo Ariel iz pravljične klasike Hansa Christiana Andersena prevzela Emma Watson - ena izmed mladih zvezdnikov zadnjega dolgometražnega izdelka Coppole Bl Ring -, a je aprila na novinarsko vprašanje o tem odgovorila, da ji vloge ni ponudil nihče in scenarija nikoli ni dobila v roke.

"Sestra številka 4"
Pejićevo ime na seznamu igralcev - na portalu IMDb mu pripisujejo vlogo "sestre številka 4" - bo že tako težko pričakovanemu projektu, s katerim se ljubljenka navdušencev nad ameriškim art filmom prvič podaja v "disneyjevske" vode, prineslo še nekaj dodatne promocije.

To sicer ni prva vloga 22-letnega avstralskega manekena bosansko-srbskih korenin (rodil se je v Tuzli, kmalu po njegovem rojstvu se je družina preselila v begunsko taborišče v Srbiji, nato pa so po boljše življenje odšli v Avstralijo), ki je pred časom zaradi svojega androgenega videza dvigal veliko prahu, redno namreč pozira v ženskih oblačilih, bil je celo obraz kampanje za modrčke. Andrej, ki pravi, da živi "med spoloma", je nastopil v kratkem filmu Reason in v manjši vlogi v turški zgodovinski tv-nadaljevanki Fatih, skupaj s kolegico manekenko Sas de Brauw in igralko Tildo Swinton je zaigral tudi v videu za singel The Stars (Are Out Tonight) z Bowiejevega povratniškega albuma The Next Day. Omeniti velja še kratki film In Bloom, ki ga je za revijo Dazed & Confused po potresu na japonskem marca 2011 posnela Fumi Nagasaka.

Če razpleta Andersenove pravljice slučajno ne poznate, na tej točki lahko nehate brati, razkrivamo namreč konec ...

Coppolina priredba po scenariju Caroline Thompson naj bi bila primerna tudi za mlajše občinstvo, se pa menda ne namerava izogniti tragičnemu razpletu zgodbe, v kateri se morska deklica žrtvuje namesto svojega princa.