Kot je po poročanju britanskega BBC-ja na podelitvi nagrad, posvečenih komiku, dejal njegov brat Michael, je Andy Kaufman še vedno živ. Predstavil je tudi 24-letno dekle, ki naj bi bilo Andyjeva hčerka.

Po "smrti" postal družinski človek?
Domnevna hči komika, ki je uradno umrl zaradi pljučnega raka pet let pred njenim rojstvom, je dejala, da se je želel le umakniti iz šovbiznisa. "Odličen oče je. Mama ima svoje podjetje, on pa ji pomaga s papirji in podobno, da lahko ostaja doma in se mu ni treba skrivati," je pojasnila.

Preden je na oder povabil žensko, ki naj bi bila Andyjeva hčerka, je Michael opisal, kako je pred leti našel esej, v katerem je brat opisal načrte za uprizoritev lastne smrti in napovedal svojo vrnitev za božični večer leta 1999.

Michael brata sicer ni dočakal, je pa prejel pismo, v katerem mu je brat razložil, da se je odločil za družinsko življenje, saj ima ženo in hčerko.

Mojster ukan
Poleg vloge v Taksiju je bil Kaufman, ki sicer ni priznaval oznake komika, znan kot ustvarjalec, ki je pogosto izvajal izjemno zapletene in dodelane ukane, tako da ljudje v dvorani niso bili prepričani, kako novico sprejeti.

"Vsa dvorana je obnemela. Razumem, da bi lahko šlo za ukano, ampak vse je bilo tako resnično. Bilo je strašljivo in nadvse zanimivo," je dejala komičarka Killy Dwyer.

Kaufmanu so raka diagnosticirali pri 33 letih. Umrl naj bi maja leta 1984, na spletu pa je dostopen tudi certifikat o njegovi smrti.

The Smoking Gun ob tem poroča, da ženska, ki se je predstavila kot hčerka, s Kaufmanom ni v sorodu, Michael pa naj bi jo najel za to vlogo.