Industriji, kjer ni praktično nobene vidnejše ali vplivnejše režiserke visokoproračunskih filmov,  je Angelina Jolie očitno sklenila posvetiti vso svojo ustvarjalno energijo. Foto: Reuters
Industriji, kjer ni praktično nobene vidnejše ali vplivnejše režiserke visokoproračunskih filmov, je Angelina Jolie očitno sklenila posvetiti vso svojo ustvarjalno energijo. Foto: Reuters
Vsi odzivi na napovedani film niso pozitivni: mnogi se pritožujejo, da je rahlo pavšalno film o specifični zgodbi iz konkretne države kar počez nasloviti "Afrika". Foto: EPA

Četrti režijski podvig Angeline Jolie razvija podjetje Skydance Productions, isto, ki nam je v preteklosti dalo franšizi Terminator in Misija: Nemogoče. Scenarij piše oskarjevec Eric Roth (zlati kipec je dobil za Forresta Gumpa).

"Že celo življenje čutim tesno vez z Afriko in njeno kulturo," je v izjavi za javnost komentirala Angelina. Leakey je iz soočenja z divjimi lovci prišel "z globljim razumevanjem človekove sledi v svetu in globokim čutom odgovornosti za svet okrog njega", je prepričana.

"Projekt mi je zelo pri srcu in prepričan sem, da bo v Angelininih rokah še presegel moja pričakovanja," je izbiro režiserke komentiral direktor Skydancea David Ellison.

Rešitelj kenijskih slonov
Leakeyjevi neverjetni napori pri ustavljanju divjih lovcev - nekoč je v narodni park poslal celo oborožene helikopterje - so bili ključnega pomena pri reševanju kenijske populacije slonov in nosorogov z roba izumrtja. Na naslovnicah časopisov se je znašel leta 1989, ko je dal v nairobijskem narodnem parku zažgati 12 ton zaplenjene slonovine.

Filme snema kot po tekočem traku
Direktor fotografije pri filmu bo slavni Roger Deakins, ki je z Joliejevo sodeloval tudi pri nedavno dokončani biografski drami Unbroken, ki v kinematografe prihaja decembra. Gre za biografski film o Louisu Zamperiniju, olimpijskem tekaču in kasneje vojnem heroju.

Studio Universal, ki ima v lasti film Unbroken, je julija odkupilo tudi svetovne distribucijske pravice za še en film Angeline Jolie, še nastajajočo dramo By the Sea, v kateri bo režiserka nastopila ob svojem možu Bradu Pittu.