Film
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 9 glasov Ocenite to novico!
Christian Bale
Obrazložitev Balove odločitve je za zdaj skopa, a precej nedvoumna.
Seth Rogen kot Jobsov prijatelj, Stewe Wozniak? To bi bila za igralca ena redkih resnih dramskih vlog. Foto: EPA
Upajmo, da bo drugi poskus ekranizacije inovatorjevega življenja uspešnejši od lanskega Jobsa. Foto: Kolosej

Dodaj v

Bale zaradi "mešanih občutkov" do portretiranca le ne bo filmski Jobs

Film spet brez glavnega igralca
4. november 2014 ob 19:15,
zadnji poseg: 4. november 2014 ob 19:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

Mediji so že poročali, da bo Christian Bale Steve Jobs v še eni ekranizaciji življenja slavnega ustanovitelja Appla; igralec se je zdaj vlogi zaradi "mešanih občutkov" do pokojnega inovatorja odpovedal.

Oskarjevec je "po dolgem premisleku prišel do odločitve, da za vlogo ni primeren", in odstopil od sodelovanja pri filmu, poroča Hollywood Reporter. Za zdaj še nenaslovljeni film studia Sony bo režiral Danny Boyle (Revni milijonar, 127 ur), scenarij zanj pa je napisal Aaron Sorkin (Socialno omrežje). Prva klapa bi morala pasti že letos pozimi, a se bo zdaj začetek snemanja verjetno zamaknil. Boyle se po neuradnih poročilih ta teden že sestaja z igralci; v ožjem izboru za vlogo soustanovitelja Appla Steva Wozniaka je Seth Rogen.

Po do zdaj znanih informacijah je zgodba razdeljena na tri dejanja, ki spremljajo Jobsove priprave na predstavitev novih Applovih napravic; scenarij se na srečo menda ponaša s tipično sorkinovskimi "hitro tempiranimi dialogi".

Prehitro se je pohvalil s svojo "trofejo"
Sorkin je Balovo sodelovanje na začetku prejšnjega meseca sicer razkril v televizijskem intervjuju (in povedal celo, da od zvezdnika Batmana niti ni zahteval, da pride na avdicijo: "Potrebovali smo najboljšega igralca v določenem starostnem okviru, in to je Chris Bale. Ni mu bilo treba na avdicijo. No, imeli smo sestanek."). Resnica je bila malo drugačna: Bale takrat uradno sploh še ni bil v pogajanjih s studiem.

"Niti enega prizora ali kadra ni, v katerem ga ne bi bilo," je še povedal Sorkin. "Za neverjetne količine teksta gre, zato je zelo zahtevna vloga - ampak on bo v njej 'raztural'."

V igri vsa glavna imena srednje generacije
Film, ki bo posnet po predlogi odmevne Jobsove biografije izpod peresa Walterja Isaacsona, je v predprodukciji že vsaj od leta 2012, a se je zaradi iskanja glavnega igralca vse skupaj zavleklo. Najprej je bil v igri Leonardo DiCaprio, pa se je nato odločil, da bo raje snemal The Revenant s Tomom Hardyjem, na različnih točkah pa se je govorilo tudi o Mattu Damonu, Bradleyju Cooperju in Benu Afflecku. V prvi fazi je bil režiser David Fincher, pa je nato odkorakal zaradi spora okrog honorarja, vajeti pa je prevzel Boyle.

Drugič več sreče?
A konec koncev morda ni slabo, da si je ekipa vzela precej časa za iskanje glavnega igralca: spomnimo se samo lanskega filma Jobs režiserja Joshue Michaele Sterna, ki je igral na karto fizične podobnosti in v glavno vlogo postavil Ashtona Kutcherja. Končni izdelek je bil, sicer ne samo zaradi Kutcherja, milo rečeno slab.

A. J.
Prijavi napako
Komentarji
jokl
# 04.11.2014 ob 21:07
Ta Bale je res svetovni car nad carji. Ne samo, da je igralec, ki mu ni para, ampak je tudi vsestransko inteligenten človek s hrbtenico in načeli! Ko sem prvič slišal, da naj bi upodobil Jobsa sem potihem na hitro pomislil, da tega sigurno ne bo hotel. In res! In DiCaprio isto. Respect!!
prim00z
# 04.11.2014 ob 21:10
se strinjam jokl. carja oba.

sploh ne vem zakaj delajo še enga jobsa. krnekk

money money moneeeey.
gabro81
# 04.11.2014 ob 22:28
Fassbender je tudi kul. Upam da gladko zavrne.
ZRC
# 05.11.2014 ob 00:12
Bale je res majster, vendar pa ni bil toliko pameten, da bi zavrnil prihajajoči Scottov Exodus. Nek občutek imam, da bo ta film totalen pofl. Upam, da se motim. Že samo zaradi Balea in Scotta.
Aja, pa karkoli s Kutcherjem na čelu, ne more biti dobro. Se pardoniram vsem njegovim fanom oz. bolj fenicam. Za en folk mi ni najbolj jasno, kako so zalutali v filmsko industrijo.
AndY1
# 04.11.2014 ob 21:24
Edini pravi filmski Steve Jobs:

thethepaskec
# 04.11.2014 ob 20:11
Do zdaj me je Rogen prepričal samo v 50/50, pa še tam ni mogel iz svoje kože...
hepimen
# 05.11.2014 ob 09:06
ZRC
Iz Tistih sedemdesetih na velike ekrane, ker so bili pač kul. Mnogim so bile serije odskočna deska v filmsko industrijo, redki pa so tam uspeli oziroma bili dobri (ker se uspeh žal meri s priigranimi milijoni, ne pa kvaliteto igre).
janezdolzan
# 05.11.2014 ob 08:40
tudi jaz imam mešane občutke do Jobsa...

bil je tiran in uspehel je žel na žuljih, znoju in idejah svojih podrejenih
DejanD
# 07.11.2014 ob 10:06
Spoštovanje do Bala ter Dicapria, v špici čene celo najboljših trenutno v filmski industriji,
JanezNovakkk
# 05.11.2014 ob 09:15
@thethepaskec

Očitno (še) nisi videl filma Valček ljubezni (Take This Waltz).
xskip
# 04.11.2014 ob 22:07
Michael Fassbender In Talks to Play Steve Jobs
oliva
# 04.11.2014 ob 21:53
"Ta Bale je res svetovni car nad carji. Ne samo, da je igralec, ki mu ni para, ampak je tudi vsestransko inteligenten človek s hrbtenico in načeli! Ko sem prvič slišal, da naj bi upodobil Jobsa sem potihem na hitro pomislil, da tega sigurno ne bo hotel. In res! In DiCaprio isto. Respect!!"

Sem isto pomislila.
Kazalo