Al Pacino je 25. aprila praznoval 75. rojstni dan, sodeč po njegovi agendi pa nič ne kaže, da se bo upokojil. Foto: EPA
Al Pacino je 25. aprila praznoval 75. rojstni dan, sodeč po njegovi agendi pa nič ne kaže, da se bo upokojil. Foto: EPA
Fotografija, ki se ne zgodi vsak dan ... Foto: Instagram

V studiu so namreč razmišljali, da bi ga odpustili in našli koga drugega, je v intervjuju razkril eden najboljših igralcev, ki je pred dnevi, 25. aprila, dopolnil 75 let. Da se je zapisal v filmsko zgodovino, se lahko zahvali samo režiserju Francisu Fordu Coppoli, ki je v mladem Pacinu prepoznal Corleoneja, mladeniča, ki ga bodo vpeljali v družinski posel. Sam v svojem liku ni videl gangsterja, temveč sta ga bolj prevzela njegova moč in karizma. Zanimivo pa je, kot je razkril, da so njegovi stari starši živeli na Siciliji – v kraju Corleone.

Filmska trilogija Boter temelji na istoimenskem romanu Maria Puze, v njej pa spremljamo zgodbo Michaela Corleoneja od stranskega lika do ključnega akterja v mafijski družini, ko nasledi svojega očeta Don Vita v podobi Marlona Branda.

Kot je znano, je ob izjemnem igralcu v njegovem zadnjem filmu Danny Collins v režiji Dana Fogelmana (Ta nora ljubezen) zaigrala Katarina Čas. Komična drama o ostarelem rokovskem zvezdniku, ki se ob odkritju pisma, ki ga je pred 40 leti pisal Johnu Lennonu, odloči korenito spremeniti svoje življenje, je premiero doživela marca.

Prihodnje leto prihaja na velika platna njegov naslednji film Beyond Deceit, v katerem bo zaigral s Joshem Duhamelom in Anthonyjem Hopkinsom.