Emmy Rossum ima od samega začetka enako veliko vlogo kot Macy, je pa res, da ne velja za tako veliko zvezdnico kot njen starejši kolega. Foto: IMDB
Emmy Rossum ima od samega začetka enako veliko vlogo kot Macy, je pa res, da ne velja za tako veliko zvezdnico kot njen starejši kolega. Foto: IMDB

Rossumova v komični drami o disfunkcionalni družini Gallagher igra najstarejšo hčerko Fiono, nekakšno moralno težišče družine, nominiranec za oskarja Macy pa njenega razpuščenega očeta Franka.

Ali bo 30-letna igralka, ki je nepogrešljivi del serije od samega začetka, del zasedbe tudi v osmi sezoni, je odvisno od pogajanj. Dejstvo je, da je v preteklih letih dobivala znatno nižjo plačo od 66-letnega Macyja, ki pa je bil daleč največji zvezdnik serije, ko je ta leta 2011 doživela premiero, in je bil za svojo vlogo v seriji Shameless nominiran za zlati globus in tri emmyje, prejel pa bo tudi nagrado združenja igralskega ceha (SAG).

Igralkam je dovolj
A zdaj je Rossumovi dovolj in v letu, ko je vse več igralk odkrito spregovorilo o seksizmu v Hollywoodu, ki se odraža tudi v tem, da so igralke za enako delo plačane manj od svojih moških kolegov, se je odločila povzdgniti glas. Tako zdaj noče le enake plače kot Macy (kar so ji pri Showtimu ponudili že pred meseci), ampak višjo od njega, da bi tako "nadoknadila vse prejšnje sezone".

Kot poroča Vaiety, Showtime najverjetneje ne bo obnovil serije za osmo sezono, dokler niso pogajanja z Rossumovo končana, a glede na to, da viri poročajo, da mreža niti ne razmišlja o nadaljevanju serije brez Rossumove, bo verjetno zadeva kmalu rešena - tako ali drugače.