Film
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 5 glasov Ocenite to novico!
Inside Llewyn Davis ne bo prvi film z glasbeno tematiko za brata Coen, leta 2000 sta posnela nenavadni Kdo je tu nor?, ki je pripomogel k ponovni obuditvi zanimanja za žanr bluegrassa in je galsbo zanj produciral slavni T-Bone Burnett. Foto: EPA

Dodaj v

Brata Coen tokrat o folkprizorišču New Yorka v 60. letih

Napisala bosta izvirni scenarij o izmišljenem liku
1. september 2011 ob 12:51,
zadnji poseg: 1. september 2011 ob 12:53
Los Angeles - MMC RTV SLO

Znanih je več podrobnosti o novem projektu bratov Coen: "obdelala" bosta prizorišče folkglasbe v 60. letih v newyorškem Greenwich Villageu.

Že junija je neustavljivi in z več oskarji nagrajeni dvojec napovedal, s kakšno tematiko se bosta spopadla po uspešni predelavi vesterna Pravi pogum. Tokrat se bosta podala v New York na prelomu iz 50. v 60. leta, na glasbeno prizorišče, s katerega so izšla zveneča imena, kot so Bob Dylan, Joan Baez in Joni Mitchell. Zdaj je revija Variety razkrila še naslov - Inside Llewyn Davis - in finančno zaledje projekta, ki bo nastal pod okriljem hiše StudioCanal.

Brata Coen bosta napisala izvirni scenarij za film. Čeprav se je prej namigovalo, da bosta navdih črpala iz knjige spominov folkglasbenika Dava van Ronka The Mayor of MacDougal Street, naj bi bil protagonist izmišljen lik.

Filmarski tandem se je že dogovoril za sodelovanje s producentom Scottom Rudinom, s katerim sta sodelovala že pri filmih Ni prostora za starce in Pravi pogum. Inside Llewyn Davis bo hkrati film, katerega dogajanje sta brata Coen prvič po filmu The Hudsucker Proxy iz leta 1994 postavila v New York (pa čeprav so slednjega pravzaprav posneli v Severni Karolini in v Chicagu), kjer naj bi ga tudi snemali.

A. K., po Guardianu
Prijavi napako
Komentarji
Chief_GrandeJuve
# 02.09.2011 ob 16:20
pardon, so MI carski * :P
Chief_GrandeJuve
# 02.09.2011 ob 16:19
O-O-O-O-O-OO-OO-O-O-O-O-O-O-O-O-ODLIČNAAAAAAAAA REŽISERJA!!!!!!! njuni filmi so mu res carski :)
Kazalo