Zaradi pobega mladih zaljubljencev se stvari v mestecu v Novi Angliji postavijo na glavo ... Foto: Produkcijska hiša
Zaradi pobega mladih zaljubljencev se stvari v mestecu v Novi Angliji postavijo na glavo ... Foto: Produkcijska hiša

Film se odvija v ZDA v 60. letih prejšnjega stoletja, gre za zgodbo o mladem zaljubljenem paru, ki zbeži od doma in sproži obsežno iskalno akcijo, zaradi česar v njunem domačem kraju zavlada zmeda.

Režiral ga je Wes Anderson, ki je skupaj z Romanom Coppolo napisal tudi scenarij, vidni vlogi pa imata poleg Willisa in Nortona tudi Bill Murray in Tilda Swinton.

Anderson "vzhajajoča sila ameriškega filma"
Organizatorji festivala v Cannesu so zapisali, da je film "mučna in presenetljiva zgodba o otrocih in odraslih med viharnimi dnevi poletja leta 1965". Eden vodilnih pri festivalu Thierry Fremaux pa je dodal, da je Wes Anderson ena izmed vzhajajočih sil ameriškega filma, ki v svoja dela vceplja zelo oseben pogled. Prav Moonrise Kingdom naj bi bil "pričevanje o ustvarjalni svobodi, ki se pri njem vse bolj razvija".

Vodja žirije na festivalu v Cannesu, ki se začne 16. maja in bo trajal 11 dni, bo letos italijanski mojster filmske satire Nanni Moretti.

Na drugi strani luže pa so razkrili program filmskega festivala Tribeca, ki ga bo New York gostil med 18. in 29. aprilom. Tam velja izpostaviti novi film Julie Delpy Dva dni v New Yorku in Trishno Michaela Winterbottoma.