V filmu, ki ga - za razliko od prvenca  - režira Jeff Wadlow - se zamaskiranemu srednješolskemu junaku Kick-Assu pridružijo še drugi navadni smrtniki, ki jih je navdahnil za boj proti zločinu. Foto:
V filmu, ki ga - za razliko od prvenca - režira Jeff Wadlow - se zamaskiranemu srednješolskemu junaku Kick-Assu pridružijo še drugi navadni smrtniki, ki jih je navdahnil za boj proti zločinu. Foto:
Carreyjev "polkovnik" v filmu svojega psa pusti ugrizniti nasprotnika v mednožje.

Carrey, ki se po decembrskem strelskem pohodu Adama Lanze glasno zavzema za poostritev nadzora nad strelnim orožjem, je kar prek tvita objavil, da se filmu Kick-Ass 2 (v slovenske kinematografe prihaja 18. julija) odreka. "Kick-Ass 2 sem posnel mesec dni pred Sandy Hookom in zdaj ne morem z mirno vestjo podpreti takšne ravni nasilja. Opravičujem se drugim, ki so pri filmu sodelovali. Ne sramujem se ga, ampak zaradi nedavnih dogodkov sem si premisli."

Izvršni producent filma, škotski stripar Mark Millar, je Carreyju vrnil milo za drago na svojem blogu - igralec, ki v filmu upodobi polkovnika Stars and Stripes, je čisto dobro vedel, v kaj se spušča, piše. "Šokiran sem nad to nenadno objavo, saj v filmu ni ničesar, česar pred 18 meseci ne bi bilo v scenariju. Ja, trupla se kopičijo, ampak film z naslovom "Kick-Ass" pač mora ponuditi, kar obljublja na ovitku. Jasno je, da bo v nadaljevanju filma, ki nam je dal lik Hit Girl, tekla kri, ampak to ne bi smelo biti presenečenje za človeka, ki je v prvem delu tako užival ..."

"Saj vendar ni dokumentarec"
"Tako kot Jim sem tudi jaz - pa čeprav sem Škot! - zgrožen nad resničnim nasiljem, ampak Kick-Ass 2 ni dokumentarec. Med snemanjem ni bil poškodovan noben igralec! To je fikcija in, tako kot Tarantino in Peckinpah, Scorsese in Eastwood, John Boorman, Oliver Stone in Park Čan Vuk, se tudi Kick-Ass izogne klasičnemu grmadenju trupel brez kakršne koli krvi, kot to počne večina velikih poletnih hitov, ampak se raje osredotoča na posledice nasilja. Naša služba je pripovedovanje zgodb za zabavo, in našega orodja ne bi smeli sabotirati z omejevanjem uporabe orožja v akcijskem filmu."

Vsaka reklama je dobra reklama
Film z Aaronom Johnsonom Taylorjem v glavni vlogi (vrača se tudi Chloë Grace Moretz kot najstniška bojevnica Hit Girl) je nadaljevanje uspešnice Kick-Ass, na katero so leta 2010 prav tako deževale kritike - takrat zaradi presenetljivo vulgarnega izražanja 12-letne Moretzove. Carrey je sicer najslavnejši igralski dodatek zasedbe v drugem delu, a skoraj z gotovostjo lahko napovedemo, da bo njegovo javno distanciranje od projekta filmu finančno prej koristilo kot škodovalo (tudi bes okrog "besede na p" iz ust deklice ljudi seveda ni odvrnil od ogleda prvega dela).