Takole je Spielberg menda dvoril Oyelowu na neki filmski prireditvi:
Takole je Spielberg menda dvoril Oyelowu na neki filmski prireditvi: "Moj Bog, David, to je bilo nekaj najboljšega, kar sem kdaj videl. Res si me navdihnil, da še enkrat razmislim o svojem projektu o dr. Kingu." Foto: EPA
Dogodki v Selmi leta 1965 so bili vrhunec Kingove kampanje za državljanske pravice Afroameričanov.

Prav do nedavnega bolj ali manj neznani Oleyowo je namreč Kinga igral v lanski zgodovinski drami Selma režiserke Ave DuVernay, ki so ji mnogi napovedovali možnosti za kup oskarjevskih nominacij. Na koncu se je obrnilo drugače, saj je Akademija film v celoti spregledala - dobil je samo nominacijo (in pozneje tudi oskarja) za svojo naslovno pesem.

Spielberg je Oyelowa k temu, da bi Luthra Kinga odigral tudi v njegovem filmu, nagovarjal med podelitvijo nagrad Ameriškega filmskega inštituta, je igralec povedal v intervjuju za revijo Esquire.

Pa se Spielbergu Selma sploh ne zdi zgrešen projekt - nasprotno, zanj je bila to menda "ena najboljših stvari, kar jih je videl", toda ameriška filmska akademija je, kot rečeno, Oyelowov prispevek spregledala, saj ga na letošnjih oskarjih ni nominirala med najboljše igralce. S Spielbergovim filmom bi morda lahko dobil novo priložnost, da osvoji oskarja, in to za enako vlogo.

Za Luthra Kinga v Selmi, ki je bila kritiško dobro sprejeta, je bil Oyelowo nominiran za zlati globus, kmalu pa ga bo mogoče videti v kriminalni drami Captive.

"Že to, da bi se moral spet zrediti, je razlog proti"
Kot je še povedal igralec, Spielbergovo povabilo ni bil edini predlog, da bi ponovno odigral temnopoltega ameriškega borca za državljanske pravice. Vseeno pa dokončne odločitve še ni sprejel. "Resnično ne vem. Povabili so me tudi k projektu, ki naj ostane neimenovan. Ampak če sem iskren, si trenutno česa hujšega ne morem zamisliti. Že to, da bi se spet moral zrediti, je zadosten razlog proti! Vseeno mislim, da smo s tistim filmom dosegli veliko. Čas je, da zdaj nekaj časa govori sam zase, preden začnem spet razmišljati o čem podobnem."