Christoper Nolan je o nadaljevanju Batmana približno enakega mnenja kot Bale (na sliki) - torej, proti.
Christoper Nolan je o nadaljevanju Batmana približno enakega mnenja kot Bale (na sliki) - torej, proti. "Batman nas bo vse preživel. Naša interpretacija je bila naša. Jasno, da se nam zdi ključna in zaključena. Ampak najlepše pri Batmanu je, da ga bodo naslednje generacije lahko na novo interpretirale. Pri studiu se bodo morali odločiti, kaj bodo v prihodnje z njim počeli." Foto: EPA

Vloga je kot bakla, ki bi morala prehajati od enega igralca k drugemu. Veselim se opazovanja, kaj bo z njo naredil nekdo drug.

Christian Bale (o vlogi Batmana)
Justice League of America ali krajše, JLA je svoj strip prvič dobila leta 1960. Postava superjunakov v ligi se je skozi leta rahlo spreminjala, a Superman in Batman sta seveda njena stalnica. Foto: www.dccomics.com

39-letni igralec, ki je temnega maščevalca tretjič in zadnjič igral v Vzponu viteza teme, je trdno odločen, da ne bo posnel nobenega filma o Batmanu več - razen seveda, če si glede snemanja še kakšnega filma iz serije Temni vitez premisli Christopher Nolan. "Neverjetno srečo smo imeli, da smo lahko posneli tri filme. To je dovolj. Ne bodimo požrešni," je Bale nedavno lakonično izjavil za Entertainment Weekly.

"Chris je vedno govoril, da se hoče ukvarjati samo z enim filmom naenkrat. In kar naenkrat sva se spogledala in ugotovila: 'Tik na tem smo, da posnamemo tretjega.' Nikoli nismo vedeli, ali bomo prilezli do tretjega, ampak če se je tako izšlo, smo vedeli, da se mora pri tem končati."

Superman že vpoklican?
Bale pravi, da o projektu Justice League, za katerega se govori, da bo še en "best of" različnih superjunakov, nekakšen Warnerjev odgovor na Maščevalce, ne ve nič. Prav tako neuradno po Hollywoodu kroži govorica, da je v sodelovanje že privolil najslavnejši DC-jev junak, Superman oz. Henry Cavill. (Film bi pod isto streho lahko pripeljal like Supermana, Batmana, Aquamana, Flasha, Čudežno žensko in Zeleno svetilko.) "Nobenih informacij o ničemer nimam," trdi Bale. "Dobesedno z nobeno živo dušo se nisem o tem pogovarjal. Slišal sem samo, da se bo film snemal, in to je vse."

Letos so novinarji že "napadli" Josepha Gordona-Levitta, ki v Vzponu viteza teme igra Robinu podoben lik, a se je odgovoru na poizvedovanja o svoji vpletenosti v morebiten projekt izognil.

Bale do svojega dresa očitno ni zaščitniški: "Vloga je kot bakla, ki bi morala prehajati od enega igralca k drugemu. Veselim se opazovanja, kaj bo z njo naredil nekdo drug." Igralca bomo naslednjič videli v maščevalskem trilerju Out Of The Furnace, v katerem bo nastopil ob Woodyju Harrelsonu, Forestu Whitakerju in Zoe Saldana.

Vloga je kot bakla, ki bi morala prehajati od enega igralca k drugemu. Veselim se opazovanja, kaj bo z njo naredil nekdo drug.

Christian Bale (o vlogi Batmana)