Christoph Waltz in Mihail Gorbačov - podobnost ni ravno očitna, ali pač? Foto: EPA
Christoph Waltz in Mihail Gorbačov - podobnost ni ravno očitna, ali pač? Foto: EPA

Kot poroča Hollywood Reporter, se bosta na platnu v filmu Reykjavik režiserja Mika Newella znašla skupaj z Michaelom Douglasom, ki bo upodobil nekdanjega ameriškega predsednika Ronalda Reagana.

Začetek konca hladne vojne
Kot je mogoče sklepati iz naslova, se zgodba filma vrti okrog zgodovinsko pomembnega srečanja sovjetskega in ameriškega voditelja v islandski prestolnici leta 1986, ki je naznanilo konec hladne vojne.

Film naj bi začeli snemati marca prihodnje leto, Newell pa je o projektu povedal: "Srečo imam, da bosta dva taka mojstra upodobila moža, ki sta končala tretjo veliko vojno 20. stoletja. Reagan in Gorbačov sta bila dva izmed najpomembnejših politikov in posameznikov svojega časa. Veselim se, da bom videl, kako se bosta ta velika igralca spopadla vsak s svojo vlogo zgodovinskega velikana."

Film bo nastal v produkciji podjetja Scott Free, ki ga vodi slavni režiser Ridley Scott. Tudi on naj bi bil navdušen tako nad zgodbo kot zasedbo, pa tudi nad širšo tematiko filma, ki zadeva nas vse, predvsem je tu meril na dogovor o neširjenju jedrskega orožja.