Prvi del je bil velik komercialni uspeh. Foto: YouTube
Prvi del je bil velik komercialni uspeh. Foto: YouTube
Nesojeni drugi del iz leta 2003 ni bil preveč dobro sprejet. Foto: YouTube

Carrey, ki je že dopolnil 51 let, je očitno mnenja, da se njegov lik Lloyd Christmas ne more zares postarati (še manj pa z leti postati pametnejši), saj se je v javnosti že pojavila fotografija, na kateri spet nosi znamenito pričesko. Tudi danes 58-letni Daniels, pravzaprav Harry Dunne, ohranja svojo podobo izpred dvajsetih let. Film bosta prav tako režirala brata Peter in Bobby Farrelly.

Na lovu za sorodnikom - pravzaprav njegovo ledvico
Film bo v ameriške kinematografe prišel prihodnje leto. Slišati je že prve podrobnosti o scenariju: prijatelja naj bi se odpravila na lov za zdavnaj izgubljenim družinskim članom, ki naj bi enemu od njiju priskrbel ledvico.

Daniels zatrjuje, da bo nadaljevanje še boljše kot prvi film, ki smo ga na velikih zaslonih lahko videli davnega leta 1994. Igralec, ki je v nedeljo dobil emmyja za vlogo v seriji The Newsroom, je povedal še: "Zdaj se bom vso noč zabaval, potem pa grem na letalo za Atlanto in snemat Dumb and Dumber To."

Nekoliko je sicer potožil nad "intelektualnim prostim padom", ki naj bi ločeval Willa MacAvoya, njegov lik iz serije o novinarjih, od Dunna.

"Straniščni prizor? To ni še nič"
"Stvari, ki jih bomo počeli, so takšne, da bo še straniščni prizor iz prvega dela neprepričljiv," je napovedal, soigralca Carreyja pa je označil za genija komedije.

Prvi del je neke vrste nadaljevanje dočakal že s filmom Butec in butec 2: Ko je Harry srečal Lloyda, a v njem ni sodelovala prvotna igralska ekipa in je bil sprejet dokaj slabo - v nasprotju s prvim delom, velikansko komercialno uspešnico, ki je bratoma Farrelly prinesla slavo in pripomogla tudi k Carreyjevi karieri. Služila je tudi kot navdih za risano različico.