Pobesneli bik 2 po besedah ustvarjalcev nadaljevanja odgovarja na vprašanja, kot so, kaj se je z njim zgodilo in kakšen je bil v mladih letih. Film naj bi v kinodvorane prišel leta 2013, če seveda studio MGM ne bo dosegel sodne prepovedi. Foto: RBII
Pobesneli bik 2 po besedah ustvarjalcev nadaljevanja odgovarja na vprašanja, kot so, kaj se je z njim zgodilo in kakšen je bil v mladih letih. Film naj bi v kinodvorane prišel leta 2013, če seveda studio MGM ne bo dosegel sodne prepovedi. Foto: RBII
Pobesneli bik
V nekaterih medijih dvomijo, da bi bilo lahko nadaljevanje Pobesnelega bika s trenutno ekipo posneto tako, da bo dostojen naslednik kultnega izvirnika z Robertom De Nirom v glavni vlogi. Foto: MGM
Raging bull 2
Eden od prizorov iz nadaljevanja Pobesnelega Bika, ki jih je v javnost poslala produkcijska hiša RBII. Foto: RBII

MGM, ki je kultno filmsko uspešnico pred več kot 30 leti posnel, želi namreč po poročanju Independenta na sodišču doseči, da bi produkcijo nadaljevanja ustavili. V sodniškem ringu nasproti velikega studia stojita devetdesetletna legenda boksa Jake LaMotta, čigar življenjska zgodba je bila navdih za film, in produkcijsko podjetje RBII Production, ki snema nadaljevanje, v katerem nastopajo Paul Sorvino, Joe Mantegna in William Forsythe.

Je neznani Martin Guigui pravi režiser?
Studio MGM je v Los Angelesu vložil tožbo, v kateri trdi, da je LaMotta še vedno pogodbeno obvezan, da pravice za svojo knjigo Raging Bull II najprej ponudi njim. Nadaljevanje avtobiografije je ostareli boksar pomagal napisati že leta 1986, tožba studia pa je zanj velik udarec. "Kako naj se bojujem proti tako velikemu podjetju? S temi poslovnimi stvarmi se ne ukvarjam, saj tega nisem ne fizično ne psihično sposoben, ker ne slišim prav dobro," je LaMotta potožil za New York Post.

Odvetnik MGM-ja pa je v tožbi zapisal: "LaMotta in RBII javno povezujejo nadaljevanje s prvim delom na način, kjer je jasno, da želijo namerno ustvariti zmedo na tržišču in zaslužiti na račun izvirnika." MGM zaradi kršenja pogodbe in nepravične konkurence želi pravice do knjižnega nadaljevanja in denarno odškodnino. Če bo tožba uspešna, oboževalci izvirnika nadaljevanja še ne bodo kmalu videli. Režiser Pobesnelega bika 2, Martin Guigui, ima sicer enako ime kot Scorcese, a med njegovimi filmi ni najti kakšnega presežka, le ne preveč znane ali obetavne naslove kot sta My X-Girlfriend's Wedding Reception in National Lampoon's Cattle Call.

LaMotta krivi producente
Zaradi Pobesnelega bika so se na sodišču v preteklosti že spopadali. Hčerka pokojnega Petra Savaga, ki je LaMotti pomagal napisati obe knjigi, je leta 2009 tožila MGM, da bi dobila pravice do biografij, a ji ni uspelo.

LaMotta, ki ga v ogroženem nadaljevanju igra Willliam Forsythe, je še povedal, da ima tokrat po holivudskih standardih film precej skromen proračun (13 milijonov dolarjev), a je že skoraj pripravljen na montažo. Boksar za vso zmedo krivi producente, ki niso uredili pravnih stvari, preden so začeli snemati. Martin Scorsese pa se ob teh prerekanjih drži ob strani, ali kot je povedal za GQ: "Oh, o tem nimam česa povedati, razen tega, da se k temu ne bi vrnil. Mislim, da smo takrat povedali, kar smo imeli povedati. Vsi smo šli živeli naprej."