Foto: IMDb
Foto: IMDb

Britanski režiser Dexter Fletcher, ki se je s filmom Rocketman poklonil karieri glasbene ikone Eltona Johna, bo nadaljeval niz filmov o slavnem detektivu Sherlocku Holmesu. Nasledil bo svojega rojaka Guyja Ritchieja, je poročala ameriška revija Variety. V kinodvoranah bo predvidoma decembra 2021. (Najprej je bila premiera napovedana za božični dan leta 2020, a jo je studio zamaknil.)

Sorodna novica Sherlock Holmes

Fletcher je za glavno vlogo obeh filmov o kultnem detektivu – Sherlock Holmes iz leta 2009 in Sherlock Holmes: Igra senc iz leta 2011 angažiral igralca Roberta Downeyja Jr., ta pa bo nastopil tudi v tretjem filmu. Prav tako bo v partnerski vlogi profesorja Watsona predvidoma spet nastopil Jude Law.

Prej niso snemali zaradi Iron Mana
Prva dva filma sta bila po finančni plati nesporen uspeh: prvi je globalno zaslužil 524, drugi pa 545 milijonov dolarjev. To je bilo sicer že davnega leta 2011, a Variety zdaj poroča, da je studio Warner od nekdaj hotel posneti še tretji film, a prej ni šlo zaradi Downeyjevega natrpanega urnika – ne nazadnje je bil do nedavnega zaseden z vlogo Iron Mana v Marvelovi franšizi.

Režiser Fletcher je pred filmom Rocketman – neuradno – posnel tudi uspešno glasbeno biografijo o skupini Queen in njihovem preminulem frontmanu Freddieju Mercuryju Bohemian Rhapsody, ki je letos osvojila štiri oskarje. Pod film je sicer kot režiser podpisan Bryan Singer, ampak je bil med produkcijo odpuščen, zaradi česar je vskočil in delo dokončal Fletcher.