Film
(4)
Oboževalci knjig in filmov o mladem čarovniku objokujejo smrt komaj 18-letnega Roba Knoxa. Foto: EPA

Dodaj v

Do smrti zaboden igralec iz Harryja Potterja

V filmu igra dijaka čarovnika Marcusa Belbyja
26. maj 2008 ob 16:09
London - MMC RTV SLO

18-letni Rob Knox, igralec iz prihajajočega filma o Harryju Potterju, je bil v pretepu pred londonskim barom Metro zaboden do smrti.

Knox v filmu Harry Potter in polkrvni princ - v kinematografe prihaja novembra - igra dijaka čarovnika Marcusa Belbyja. Njegovi starši Colin in Sally so v izjavi za javnost zapisali: "Rob je bil prijazen in dober fant, ki je vedno pomagal drugim. Vedno je bil srce in duša zabav, zelo odprt, rad je imel šport in rad se je pogovarjal z ljudmi ... Družina in prijatelji smo ga oboževali." Iz produkcijske hiše Warner Bros, pod okriljem katere je nastal omenjeni film, pa so sporočili, da so šokirani in užaloščeni zaradi novice in sočustvujejo s fantovo družino.

Knox že 14. žrtev londonskega nasilja
Za Knoxov umor britanski policisti sumijo nekega 21-letnika. Pretep v baru v londonskem predmestju Sidcup, ki se je zgodil v noči s petka na soboto, naj bi se začel zaradi ukradenega telefona. Knox in njegov brat Jamie sta poskušala pred z dvema nožema oboroženim napadalcem ubraniti drug drugega. Prijateljema bratov Knox, 18-letnemu Tomu Hopkinsu in 17-letnemu Tariku Ozressu, je uspelo napadalca pritisniti k tlom in se z njim boriti več minut, preden je prispela policija. Hopkins, ki je bil zaboden v glavo, je povedal: "Rob je želel samo pomagati. Tak je bil. Napadalcu sem vzel nož, a nisem vedel, da ima še enega. Bil je pravi kaos." Knoxa so po incidentu odpeljali v bolnišnico in ga razglasili za mrtvega, še več obiskovalcev bara pa je utrpelo poškodbe.

V britanski prestolnici je letos nasilne smrti umrlo že 14 najstnikov, kar je med prebivalci in politiki sprožilo veliko skrbi.

Prijavi napako
Komentarji
Nelčika
# 30.05.2008 ob 10:39
podpis
aaliyah
# 26.05.2008 ob 22:41
r.i.p.
aaliyah
# 26.05.2008 ob 22:19
joo.. pa to nemore bit res. spet umrla ena mlada oseba... pa še nč kriva :/
Ladko Gajšek
# 26.05.2008 ob 17:34
Gorje!
Ko se je moj fant izognil nožem, je moraloddati vsaj mobitel...

Pri nas je bilo tako, da so kakega fanta zvlekli na wc v disku, kjer so zahtevali karkoli... - roparsko, seveda le objestno pijani mladinci in mladostniki.

Sicer pa - celo v kafetariji S.knjižnice je meni grozil burš, da "mi pizdo razbije", me je zagrabil za nadlahti, da sem imel za kovanec velike modrice še naslednje dni... - Vzrok? Kompanjonu sem mirno in vljudno rekel, naj umakne z mizice noge, saj z mize jemo... - Pa nisem klical policije, le knjižničarji so se povsem, kot drugekrati, izognili Etičnemu kodeksu slovenskih knjižničarjev, celo več, zanikan je bil tudi praktično člen tega kodeksa, ki pravi:"Knjižničar si prizadeva dosegati cilje svoje ustanove in nesporazume rešuje v odkritem in enakopravnem dialogu v njej sami. V javnosti je do svoje ustanove lojalen in s svojim delovanjem prispeva k njenemu ugledu. Kadar mora knjižničar izbirati med interesi svoje ustanove in osnovnimi načeli poklicne etike, daje prednost etičnim načelom." Gotovo naj bi bil interes S. knjižnice, da ne bi zapuščali obiskovalci/ke kot člani/ce te knjižnice sicer še vedno kakor specialne kulturne bibliotečno mestne ustanove zaradi zaničljivega odnosa knjižničarja, prav tako pa, da bi se buršem nasilnežem ali psovačkam preprečilo vedenjske motnje...

Končna posledica objestnosti, ki jo pogojuje tudi alkohol ali katera druga droga, je lahko tudi umor.

Vladimir Gajšek
Kazalo