Film je nastal pod okriljem Kulturno-umetniškega programa Televizije Slovenija. Foto:
Film je nastal pod okriljem Kulturno-umetniškega programa Televizije Slovenija. Foto:

Po predpremierni predstavitvi dokumentarne oddaje Toplo srce Afrike,pod katero se podpisujejo avtor Peter Perše, snemalec Silvo Plavec, montažerka pa Maja Gaspari, si bo film mogoče na 1. programu TV Slovenija ogledati v sredo, 25. decembra, ob 20.00.

Jezuita p. Stanko Rozman in p. Lojze Podgrajšek ter laiški misijonar Matjaž Legan gradijo most solidarnosti med Slovenijo in eno najrevnejših držav na svetu, Malavijem. Delo na duhovnem področju v misijonu sv. Jožefa v Kasungu gre z roko v roki z delom na področjih sociale, zdravstva in šolstva.

Župnija je v zadnjih desetih letih postala kraj tako moralnega kot siceršnjega napredka. Misijonarji skrbijo za izkop in vzdrževanje vodnjakov, obnavljajo in gradijo šolske in zdravstvene ustanove, s projektom PAO skrbijo za obolele z aidsom in sirote na podeželju, proti podnebnim spremembam se bojujejo s pogozdovanjem …

Toplo srce Afrike je tudi zgodba o vesoljnem bratstvu, kjer nihče ni tako reven, da ne bi mogel česa dati, in nihče tako bogat, da ne bi mogel česa sprejeti. Navsezadnje je to zgodba o nas samih in našem pogledu na svet.