Jean Dujardin jezdi na valu filma Umetnik, toda Hollywood se še vedno odloča, ali Francoz nemara ni
Jean Dujardin jezdi na valu filma Umetnik, toda Hollywood se še vedno odloča, ali Francoz nemara ni "tip Roberta Benignija" - torej igralec, ki bo po letu v soju žarometov po zaslugi oskarjev poniknil nazaj v kinematografijo svoje matične dežele. Foto: EPA

Pisali smo že, da bo Scorsese film The Wolf of Wall Street posnel po avtobiografiji visokoletečega newyorškega borznega posrednika Jordana Belforta, ki ga je v zapor privedlo razuzdano življenje z drogami, s prostitutkami in z nezakonitim finančnim mešetarjenjem. "Podnevi je služil na tisoče dolarjev na minuto. Ponoči jih je zapravljal za droge, seks in draga potovanja. Od pijanskega izpada, v katerem je potopil jahto, razbil skuter in v hotelski sobi "pridelal" račun za 700 tisoč dolarjev, pa do žene in otrok, ki so ga čakali doma ..." na zadnji platnici obljublja knjiga, po kateri je scenarij napisal Terence Winter (Sopranovi, Boardwalk Empire).

In če je naslovna vloga prihranjena za Scorsesejevo "muzo", Leonarda Dicapria, pa Dujardina režiser snubi za vlogo Jean-Jacquesa Handalija, švicarskega borznega posrednika, ki je vpleten v pranje denarja prek Belfortovega podjetja. K filmu, ki naj bi ga začeli snemati že avgusta, je že pristopil tudi Jonah Hill, ki pa bo na drugi strani zakona: igral bo agenta FBI-ja, ki Belfortu pride na sled.

Delaven, a le v Franciji
Jean se je medtem sicer pojavil že v francoski komediji Les infidèles (za tuja tržišča: The Players), ki je pri nas sicer nismo videli, je pa z menda šovinistično reklamno kampanjo nekatere silno razburila, v naslednjem letu pa bo doma nastopil v komediji Le petit joueur in v vohunskem trilerju Mobius.