Naravnost fantastično je bil produkt svojega časa; pijanskih celodnevnih kosil, dizajnerskih znamk in vsesplošnega ekscesa. Toda nazadnje je človeška plehkost nadčasovna in kot taka
Naravnost fantastično je bil produkt svojega časa; pijanskih celodnevnih kosil, dizajnerskih znamk in vsesplošnega ekscesa. Toda nazadnje je človeška plehkost nadčasovna in kot taka "prevedljiva" tudi za recesijsko obdobje. Foto: YouTube
Stella McCartney
Jennifer Saunders je uspelo pritegniti Stello McCartney, najbrž pa ne tudi njene prijateljice Kate Moss. Kot Edina se je namreč nedavno udeležila slavnostnega prižiganja novoletnih lučk v Stellinem butiku in si pri tem dovolila nekaj šal na račun starosti Mossove. Manekenka menda ni bila srečna. Foto: EPA
Joanna Lumley
V primerjavi s samodestruktivnostjo prijateljice Patsy Stone (Joanna Lumley, na sliki) je bila Edina še povsem neškodljivo bitje. Foto: EPA

"Čudovito, srček, dragica," bi najbrž rekla Edina Monsoon. Komičarka Jennifer Saunders, ki je zapito direktorico oglaševalske agencije igrala, pa razkriva, da za naslednje leto načrtuje pisanje scenarija za filmsko adaptacijo humoristične serije, ki so jo oboževalci ljubkovalno klicali Ab Fab in ki jo je Britanski filmski inštitut uvrstil na 17. mesto lestvice najboljših britanskih nadaljevank vseh časov. "Rada bi napisala scenarij za Ab Fab: Film. Imeli bi se res super in na pamet mi je padla krasna ideja," je 53-letna igralka že prejšnji mesec povedala v intervjuju za The Times.

Edina in Patsy na ladji
V kakšne težave naj bi se torej Edina in njena zajedalska, prostaška najboljša prijateljica Patsy (Joanna Lumley) spravili tokrat? "Zdelo se mi je huronsko smešno, da bi šli "žurat" na jadrnico nekega oligarha, se napili, zaspali in se nato zbudili sredi oceana," pravi Saundersova. "Vsi preostali so se že izkrcali in ladja je že na poti drugam."

Tri nove epizode
Serija, ki se je s posebnimi enournimi epizodami dokončno poslovila leta 2003 (in po mnenju mnogih kar precej epizod prepozno), v zadnjem času doživlja vsesplošen preporod. Še pred vestjo o potencialnem filmu je bilo namreč objavljeno, da bodo posneli še tri enourne epizode, ki bodo zgodbo nadaljevale bolj ali manj tam, kjer se je rdeča nit pred leti pretrgala. (Eddie je vodila svojo TV-produkcijsko hišo s partnerico Katy Grin, nekdanjo osladno voditeljico otroških oddaj in žrebanj lota, to je bila tudi scenaristična "iztočnica" za priložnostna gostovanja številnih zvezd, od Twiggy pa do Stephena Gatelyja). Dve novi epizodi bosta imeli božično-novoletno tematiko, tretja pa sledi v času poletnih olimpijskih iger.

Vse po starem
Eddy, ki je svoj poklic nekoč antologijsko opisala z besedami: "PR. PR-am stvari. Ljudi. Kraje. Koncepte …", se menda še vedno meče za vsako modno muho in išče srečo na dnu kozarca za šampanjec. "Pravzaprav še raje na dnu steklenice šampanjca," so v napovednik zapisali pri BBC-ju. "Njena najboljša prijateljica je bila urednica revije in je živela na veliki nogi. To še vedno počne."

Iz Lacroixa smuknili v Stello McCartney
Britanski mediji medtem že poročajo, da bo v eni izmed treh novih božičnih epizod nastopila tudi modna oblikovalka Stella McCartney. (Kar je nenavadno, glede na to, da je Edina okolico rada na vsakem drugem koraku obvestila, da je njena oprava "Lacroix, srči".) "Prepričana sem, da bom grozna, ampak, saj veste. Kdo lahko zavrne Ab Fab?" je McCartneyeva povedala za spletno izdajo revije Vogue. Poleg nje jim je uspelo pritegniti še nekdanjo "spajsico" Emmo Bunton in atletinjo Kelly Holmes. Ema bo igrala prijateljico Edinine trpeče, zategnjene in spodobne hčerke Saffy (Julia Sawalha).

V novi epizodi se Edina in Patsy med drugim torej znajdeta v butiku Stelle McCartney - in to tudi ni edino področje, kjer ostajata v koraku s časom. V novem napovedniku namreč lahko vidimo Edinino ne ravno briljantno pomočnico Bubble, kako šefičin blog piše prek iPada. "Moja spletna stran sem jaz, mora biti sveža in 'hip'," ugotavlja Edina. "Tvitni to."