Škotski igralec bo septembra sedel še na režiserski stolček. Na posnetku s premiere filma Last Days in the Desert na letošnjem festivalu Sundance. Foto: EPA
Škotski igralec bo septembra sedel še na režiserski stolček. Na posnetku s premiere filma Last Days in the Desert na letošnjem festivalu Sundance. Foto: EPA

Loteva se namreč priredbe s Pulitzerjevo nagrado ovenčanega romana Philipa Rotha, naslovljenega American Pastoral (Ameriška pastorala v slovenskem prevodu Miriam Drev), ki je izšel leta 1997. Poleg že izbrane soigralke Jennifer Connelly se je igralski ekipi pridružila še Dakota Fanning.

Zgodbo pripoveduje Nathan Zuckerman, Rothov alter ego, ki se pogosto pojavlja v njegovih delih. Spremljamo glavnega protagonista Seymourja “Šveda” Levova (McGregor), čigar hči je razstrelila bombo na protestih proti ameriški vpletenosti v vietnamsko vojno. Dogajanje je tako postavljeno v vrtinec kontrakulture, vojne in afere Watergate ter prek tega raziskuje, kako dejanje terorja vpliva na Levovo družinsko življenje.

Končno našel pravo zgodbo
"Že več let sem se želel lotiti režije, vendar sem želel počakati, dokler ne najdem zgodbe, ki jo moram povedati," je po poročanju Guardiana povedal McGregor. "Veselim se izziva, da bom stal na obeh straneh kamere, še posebej ker vem, da bom sodeloval z Jennifer in Dakoto," je še dodal.

Scenarij za film, ki ga bodo začeli snemati septembra, je po romanu prilagodil John Romano, ki je poskrbel že za scenarij filma Cena resnice (The Lincoln Lawyer) iz leta 2011.

Zdi se, da McGregorju pripadnost dvema stranema v zadnjem času ni tuja, saj poleg prihajajoče istočasne "vloge" režiserja in igralca v trenutno aktualnem filmu Last Days in the Desert (Zadnji dnevi v puščavi) igra tako Jezusa kot hudiča.