V zadnjih letih so figurice postale tudi zelo iskan zbirateljski objekt. Foto: AP
V zadnjih letih so figurice postale tudi zelo iskan zbirateljski objekt. Foto: AP

filma Lego bo sprožil plaz najrazličnejših celovečercev o igračah in predmetih, za katere si prej ne bi mislil, da so lahko ravno filmski navdih.

Potem ko je po spletu zakrožila vest, da je studio Sony prižgal zeleno luč za film o emotikonih, zdaj iz ZDA prihaja še vest, da bodo snemali animirani film o figuricah Pez.

Ko igrača obstaja že pred filmom ...
Embalažice za bombone Pez, ki obstajajo v skoraj neskončno različicah, bodo protagonisti novega filma, ki bi lahko postal, če bo ponovil uspeh filma Lego, začetek nove franšize, ki temelji na že obstoječem produktu. Pravice je odkupilo produkcijsko podjetje Envision Media Arts, scenarij pa bo pisal Cameron Fay (Cosmic). "Ustvarili smo svet, specifičen samo za Pez, in zgodbo, ki se bo dotaknila številnih src," je vse, kar so razkrili do zdaj.


Zgodovina figuric Pez sega v leto 1927 in v Avstrijo, kjer so bile prve embalaže za sladkorne poslastice samo navadne škatle. Šele leta 1955 je podjetje s svojimi sladkarijami začelo meriti na otroke, kar je pripeljalo do iznajdbe slavnih "možičkov", ki pljuvajo bombone. V zadnjih letih so figurice postale tudi zelo iskan zbirateljski objekt; za najdražjo, kar so jih doslej prodali na dražbi - šlo je za "političnega osla" iz leta 1961 - so iztržili 13 tisoč dolarjev.