Louvre v Da Vincijevi šifri skriva več odgovorov. Foto: Kolosej
Louvre v Da Vincijevi šifri skriva več odgovorov. Foto: Kolosej
Bruce Willis
V risanki Willis posoja samo svoj glas. Foto: EPA


Filmu, v katerem ameriški profesor s svojo francosko pomočnico raziskuje krut umor v znamenitem pariškem muzeju Louvre in hkrati skuša dokazati svojo nedolžnost, napovedujejo med 50 in 80 milijonov dolarjev zaslužka od prodanih kart, kar znova dokazuje, da se lahko tudi tisto, kar ni všeč kritikom, proda množicam. Sicer film cilja predvsem na starejše gledalce, ki po tradiciji ne tečejo v kino takoj, ko film pride na velika platna, zato bi lahko bila napoved pretirana.

Živali v težavah
Drugi dve novosti, ki se bosta borili za lep izkupiček ob koncu tedna, pa sta računalniško animirana družinska komedije Over the Hedge, v kateri so svoje glasove med drugim posodili Bruce Willis, Garry Shandling, William Shatner, Steve Carell, Wanda Sykes in Nick Nolte, in grozljivka See No Evil. Celovečerni računalniški risanki, katere glavni junaki so gozdne živali, ki se morajo znajti, ko na območju, kjer živijo, zgradijo predmestno naselje, poznavalci napovedujejo drugo mesto na lestvici gledanosti. Risanko si naj bi ogledale predvsem družine z otroki.

Misija se bliža magični meji
Grozljivka See No Evil prikazuje zgodbo o petih kriminalcih, ki se prijavijo v hotel, kjer domuje tudi psihopat, poznavalci pa mu ne napovedujejo večjega uspeha. Vsekakor je zanj nedosegljivo tretje mesto na lestvici najbolj gledanih filmov v ZDA, kamor naj bi ta konec tedna padla Cruisova Misija: Nemogoče 3. Misija naj bi ta konec tedna tudi prestopila magično mejo 100 milijonov prisluženih dolarjev od prodaje kart.