Kate Beckinsale je v vlogi novinarke Simone Ford, ki raziskuje zgodbo dekleta, obtoženega umora. Poleg nje osrednjo vlogo v filmu zavzema še Daniel Bruhl, ki piše scenarij o
Kate Beckinsale je v vlogi novinarke Simone Ford, ki raziskuje zgodbo dekleta, obtoženega umora. Poleg nje osrednjo vlogo v filmu zavzema še Daniel Bruhl, ki piše scenarij o "tihi" umorjeni študentki ter "seksualno dominantni" sostanovalki, obtoženi njenega umora. Film tako ni zgodba Amande Knox in Meredith Kerchner, poudarja režiser Michael Winterbottom, na resnični primer je navezana le ohlapno. Foto: EPA

Naš film pripoveduje o izgubi hčerke, o izgubi nekoga, ki ti je blizu; o tem, zakaj nas tako pritegne nasilje in zakaj nas ne raje ljubezen.

Michael Winterbottom

Britanski režiser je film The Face of an Angel (Obraz angela) zasnoval na knjigi v Rimu živeče ameriške novinarke Barbie Latza Nadeau Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox (Angelski obraz: Seks, umor in intimna zgodba Amande Knox), ki jo je v filmski scenarij predelal Paul Viragh.

Zakaj nas nasilje pritegne bolj kot ljubezen?
Film, ki je trenutno v postprodukciji, v javnost pa je že prišel prvi kratki napovednik, bo na platnih kinematografov predvajan še letos. Kot je povedal Winterbottom, je film le ohlapno navezan na resnični primer umora. Za The Hollywood Reporter je Winterbottom povedal, da so kupili pravice za knjigo, ki pripoveduje o sojenju, a to pravzaprav ni prava filmska vsebina. "Naš film pripoveduje o izgubi hčerke, o izgubi nekoga, ki ti je blizu; o tem, zakaj nas tako pritegne nasilje in zakaj nas ne raje ljubezen."
"Tiha" in "seksualno dominantna" sostanovalka
Kot poroča The Independent, sta v ospredju filma novinarka Simone Ford, ki raziskuje zgodbo dekleta, obtoženega umora, in filmski ustvarjalec Thomas, ki naj bi napisal filmski scenarij o "tihi" umorjeni študentki ter "seksualno dominantni" sostanovalki, obtoženi njenega umora. Igrata ju britanska igralka Kate Beckinsale in nemški igralec Daniel Bruhl.
Vidnejšo vlogo ima še britanski supermodel Cara Delevingne kot dekle, v katero je zaljubljen Thomas. Vlogo, ki je osnovana na Amandi Knox, je odigrala nizozemka Genevieve Gaunt, ki smo jo lahko videli kot Pany Parkinson v tretjem delu iz serije Harry Potter, Harry Potter in jetnik iz Azkabana.
Zgodba v resničnosti še ni dobila epiloga
Resnična zgodba še ni končana. Potem ko so 21-letno britansko študentko Meredith Kercher našli mrtvo s prerezanim vratom v stanovanju, ki si ga je delila s 26-letno Američanko Amando Knox, so Knoxovo in njenega italijanskega fanta Raffaela Sollecita tudi obtožili, ju dve leti zatem oprostili, lani pa je italijansko vrhovno sodišče to razsodbo razveljavilo in zahtevalo ponovno sojenje. Teze o dogajanju v noči umora so različne, od tega, da so bili pod vplivom mamil, do tega, da se je umor zgodil med "brutalno spolno igro, ki je šla po zlu".

Naš film pripoveduje o izgubi hčerke, o izgubi nekoga, ki ti je blizu; o tem, zakaj nas tako pritegne nasilje in zakaj nas ne raje ljubezen.

Michael Winterbottom