Panika je komedija o čustveni preobrazbi ženske, ki je nihče ne opazi, v žensko, ki je opazila samo sebe. Foto: Kolosej
Panika je komedija o čustveni preobrazbi ženske, ki je nihče ne opazi, v žensko, ki je opazila samo sebe. Foto: Kolosej
Panika
Celovečerni prvenec režiserke in scenaristke Barbare Zemljič v ospredje postavlja zgodbo v rutino ujete Vere. Foto: A Atalanta

Film, ki pripoveduje zgodbo o Veri, medicinski sestri, materi, ženi in gospodinji, ki hoče v strahu pred tem, da v življenju ne bo več doživela ničesar vznemirljivega, vsem tem vlogam pobegniti, tako še dobrih 5.000 gledalcev loči od zlate role. Na filmskem festivalu, ki se bo v Setúbii začel 6. junija, je uvrščen v netekmovalni program Based On. Festival, ki ga prirejajo od leta 1985 in letos vstopa v 30. izdajo, vsako leto v prvem junijskem tednu izbere najboljše filmske izdelke iz držav, katerih letna filmska produkcija ne preseže 30 celovečercev letno.

Dolgočasje, razočaranje, iskanje smisla ... panika
Glavno vlogo v filmu igra Janja Majzelj, ki jo je imela Desa Muck v mislih že, ko je pisala scenarij. Vera je ujeta med rutino dela in moža (igra ga Gregor Zorc), ki jo dolgočasi. Vse bolj jo začne prevzemati "panika", da je zapravila svoje življenje, obsede pa jo tudi misel, da ne bo nikoli več zaljubljena. Takšna razmišljanja prekinejo čari družinskega prijatelja Mitje (Vladimir Vlaškalić), s katerim se zaplete v ljubezensko razmerje, s tem pa postavi na kocko odnose s svojimi bližnjimi. V romantični komediji igrata tudi Pia Zemljič, ki je Verina prijateljica oziroma nasprotnica, in Vanesa Oštir Jarič, njena odtujena hči.

Romantična komedija je nastala v produkciji RTV Slovenija in v sodelovanju s produkcijsko hišo A Atalanta.