Andrea Riseborough, Emma Stone, Amy Ryan, Naomi Watts, Edward Norton in Michael Keaton - izjemna zasedba Birdmana. Foto: Reuters
Andrea Riseborough, Emma Stone, Amy Ryan, Naomi Watts, Edward Norton in Michael Keaton - izjemna zasedba Birdmana. Foto: Reuters
Igralski ceh se je za življenjsko delo poklonil kolegici Debbie Reynolds, ki ji je kipec izročila hči Carrie Fisher, prav tako igralka. Foto: Reuters

ilma.

Glavni igralec iz Birdmana Michael Keaton se je moral zadovoljiti le z v uvodu omenjenim kipcem, saj je v kategoriji najboljšega igralca v filmski kategoriji slavil Eddie Redmayne, ki je v biografski Teoriji vsega upodobil znanstvenika Stephena Hawkinga. V konkurenci najboljše igralke je bila najboljša Julianne Moore, ki v Still Alice igra žensko v srednjih letih, soočeno z neizogibnim napredovanjem Alzheimerjeve bolezni.

Najboljšo moško stransko vlogo je v Ritmu norosti ustvaril J. K. Simmons, žensko pa Patricia Arquette v Fantovskih letih.

Med televizijskimi dramskimi serijami ima po mnenju igralskega ceha Amerike najboljšo zasedbo kostumska drama Downton Abbey, med komičnimi pa Orange Is The New Black. Kot politik brez vesti je prepričal Kevin Spacey v Hiši iz kart, Viola Davis pa blesti v How to Get Away With Murder.

Na področju tv-komedije sta slavila William H. Macy (Shameless) in Uzo Aduba (Orange is The New Black.).

Mark Ruffalo je kolege navdušil v miniseriji The Normal Heart, Frances McDormand pa v naslovni vlogi miniserije Olive Kitteridge.

Na področju kaskaderskih podvigov je igralska srenja nagradila novi film Angeline Jolie Neuklonljiv in serijo Igra prestolov.

Nagrade igralskega ceha veljajo za dobro napoved možnega uspeha pri najpomembnejših filmskih priznanjih - oskarjih, ki jih bodo razdelili 22. februarja.

Oglejte si nekaj utrinkov s podelitve, ki velja za eno bolj sproščenih v hollywoodski sezoni nagrad.