Če hočejo ustvarjalci serije realizirati svojo vizijo, bodo potrebovali večji proračun. Foto:
Če hočejo ustvarjalci serije realizirati svojo vizijo, bodo potrebovali večji proračun. Foto:
Emilia Clarke, ki v seriji igra Daenerys Targaryen, je na rdeči preprogi ob premieri nove sezone napovedala, da ima njen lik v prihajajočih epizodah "malce viharen" odnos s svojimi zmaji.

V pogovoru za Hollywood Reporter je avtor knjig in serije brez zadržkov spregovoril o ideji, ki jo trenutno premlevajo v zakulisju snemanja: da bi Igra prestolov zaživela tudi kot film. "Odvisno je od tega, kako dolgo bo trajala serija," je razložil Martin. "Bomo na sporedu sedem sezon? Osem? Deset? Knjige so vedno obsežnejše v svojem dometu. Mogoče bomo potrebovali celovečerec, da vse skupaj zašpilimo, nekaj s proračunom celovečernega filma, sto milijonov dolarjev za dve uri. Ti zmaji zelo zrastejo, veste."

Pisatelj pravi celo, da ne bi imel nič proti, če bi se posneli filmi tudi po treh zgodbah, ki jih je napisal kot preddele Pesmi ledu in ognja, po katerih nastaja serija Igra prestolov.

Boljša sezona od tretje
Sicer pa se dimenzije vsega, ne le zmajev, večajo tudi v sami seriji. Entertainment Weekly tako poroča, da bo v četrti sezoni serije, ki je tako ali tako znana po tem, da redno "pobija" tudi pomembne like, še več smrti kot v dozdajšnjih sezonah. "Preprosto bolj zgoščeno kot kadar koli prej je," je komentiral scenarist David Benioff. "Prej smo vedno imeli tudi epizode, ki so človeku pustile zadihati. V tej sezoni ne bo oddiha. Če nam bo uspelo, bomo prekosili tretjo sezono."

Martin sicer uspeh svoje serije pripisuje temu, da je zapolnila določeno nišo - fantazijske serije za odrasle. "To je ena izmed prvih televizijskih serij, ki v gledalcu vzbudi občutek čudenja, kar doseže najboljša fantazijska literatura. Nikoli ne veš, kaj vse se lahko še zgodi."