Iztrebljevalca že več kot dve desetletji hranijo v knjižnici ameriškega kongresa, saj so ocenili, da gre za
Iztrebljevalca že več kot dve desetletji hranijo v knjižnici ameriškega kongresa, saj so ocenili, da gre za "kulturno, zgodovinsko in estetsko pomemben" film. Foto: Warner Bros.

Produkcijska hiša Alcon Entertainment v lasti studiev Warner Bros, ki že več let posveča nadaljevanju kultnega filma iz leta 1982, je za Los Angeles Times potrdila, da so v resnih dogovorih z zdaj skoraj 72-letnim igralcem, "zasnubili" pa so ga kar s ponudbo v obliki odprtega pisma, ki so ga poslali v javnost.

V filmu Iztrebljevalec (v izvirniku Blade Runner), dogajanje je postavljeno v Los Angeles v leto 2019, je Ford zaigral iztrebljevalca Ricka Deckarda, ki se spopada z umetno ustvarjenimi ljudmi. Iztrebljevalec je bil drugi hollywoodski film režiserja Ridleyja Scotta - posnel ga je po prav tako kultnem Osmem potniku -, ki bo prevzel tudi režijo nadaljevanja. Kdaj bo film, v katerem naj bi bila zgodba po informacijah iz studia postavljena v čas nekaj desetletij po prvem, v kinematografih, še ni znano.

Kot pišejo pri Forbesu, gre omenjene govorice jemati s ščepcem soli, saj Harrison Ford ni največji oboževalec Iztrebljevalca. Že med snemanjem ni ravno užival, slabo se je razumel z režiserjem Scottom, menda pa ga je razjezilo tudi dejstvo, da je film iz montažne sobe prišel čisto drugačen, kot si je predstavljal. Prav zato je tudi njegovo brano besedilo v filmu slišati zdolgočaseno, dodajajo.

Film je bil kljub zdaj kultnemu statusu leta 1982 na blagajnah prava katastrofa, nato pa se ga odkrili kritiki, svoje je odigrala tudi nostalgija. Kot ugotavljajo pri Forbesu, Ford, čigar kariera je že nekaj časa v zatonu, uživa pa ugled zaradi ikoničnih vlog iz serij Vojna zvezd in Indiana Jones ter, da, Iztrebljevalca, s ponovitvijo vloge (razen honorarja) nima kaj dosti pridobiti, kvečjemu razočara lahko oboževalce.

Po njihovih informacijah je tudi Ford sam iz omenjenega sporočila za javnost pred dnevi prvič razbral, da mu spet ponujajo vlogo.