Več poročil s snemanja govori o tem, da je znal biti Alfred Hitchock prav krut s svojimi igralci. Zato ni tako zelo nenavadno, da so ga nekoč obtožili celo umora Ernesta Thesigerja. Foto:
Več poročil s snemanja govori o tem, da je znal biti Alfred Hitchock prav krut s svojimi igralci. Zato ni tako zelo nenavadno, da so ga nekoč obtožili celo umora Ernesta Thesigerja. Foto:
Ernest Thesiger
Ernest Thesiger je bil po Hitchockovi sodbi prav 'kilav' v humornih vlogah. zato je skušal po koncu snemanja s 'preurejanjem' posnetkov rešiti film.
Daniel Fogler
Mladega Alfreda Hitchcocka bo upodobil Daniel Fogler. Foto: The Internet Movie Database

Gre za film o nikoli dokončanem Hitchcockovem prvencu Number 13 (znanem tudi kot Mrs. Peabody), produkcijo katerega so nenadoma prekinili. Po koncu snemanja komedije se je namreč izkazalo, da glavni igralec Ernest Thesiger ni niti približno smešen. Da bi rešil film, Hitchcock po koncu snemanja naredi nekaj 'kreativnih posegov' v posneti material, s čimer nekoliko priredi tudi Thesigerjevo vlogo.



Vzporednice z Zaljubljenim Shakespearom
Še pred začetkom snemanja so film začeli primerjati z Zaljubljenim Shakespearom. Obe zgodbi namreč prikazujeta vzporednice med delom dveh velikih umetnikov in njunim življenjem. Zapleti, kakršne je eden popisoval v dramah, drugi pa prikazoval v filmu, so se - naj so bili še tako neverjetni - dogajali tudi v njunem resničnem življenju. Alfreda Hitchcocka v njegovih zgodnjih dvajsetih bo odigral broadwayski zvezdnik Dan Fogler, režiser in scenarist Chase Palmer pa je uspel rekrutirati tudi Bena Kingsleyja - odigral bo nesmešnega komedijanta - in Ewana McGregorja.

Sadizem, vpet v Hitchcockovo osebnost
Ob napovedi filma o le enem od nenavadnih dogodkov v življenju Alfreda Hitchcocka se smemo tudi vprašati, kako da nihče še ni 'pograbil' izredno zanimive biografije The Dark Side of the Genius (Temna stran genija), v kateri je Domald Spoto leta 1982 razčlenil zelo nenavadno psihološko 'stukturo' osebnosti Alfreda Hitchcocka. V knjigi, ki je Hitchcockova družina nikoli ni hotela avtorizirati, je popisal vrsto dogodkov, v katerih je Hitchcock 'postopal' kot nekateri izmed najbolj zloveščih likov iz njegovih filmov.

Režiser se je namreč izredno rad ponorčeval iz svojih sodelavcev in nekatere šale so bile prav sadistične in zlobne. Hitchcock je tako nekoč v telefonsko govorilnico zaprl igralko, ki je bila alergična na cigaretni dim, ki ga je nato spustil v celico. Podobnih primerov je bilo še več in nekateri nekdanji Hitchcockovi sodelavci so opozorili, da bi za takšne 'prestopke' koga drugega že tožili. Velikega Hitchocka pač ne.