Ko izvejo za četrto ljubico, se tri prevarane ženske odločijo za neizprosno maščevanje. Foto: Kolosej
Ko izvejo za četrto ljubico, se tri prevarane ženske odločijo za neizprosno maščevanje. Foto: Kolosej

Zgodba romantične komedije z izvirnim naslovom The Other Woman v režiji Nicka Cassavetesa (Beležnica), v kateri v glavni vlogi prevarane odvetnice Carly nastopa Cameron Diaz, vidni vlogi pa imata še Leslie Mann in Kate Upton, je po Limitijevih besedah popolnoma enaka tisti v njegovi knjigi Bugiardo e incosciente (Lažnivec in neodgovornež), le da ni postavljena v Italijo.

Pod scenarij filma je sicer podpisana Melissa Stack, ki je, kot piše na Kolosejevi spletni strani filma, "zamisel za zgodbo dobila, ko je na glas premlevala, česa v filmih noče gledati". Producentko Julie Yorn naj bi prepričalo že prvih trideset strani njenega izvirnega (?) scenarija.

V knjigi, prav tako kot v filmu, ženska ugotovi, da je njen fant poročen, pozneje pa skupaj z njegovo ženo ugotovita, da ju moški vara še s tretjo žensko. Na tej točki ženske združijo moči v skupnem maščevanju.

Limitijeva odvetnica Daria Pesce je dodala, da je edina razlika med deloma ta, da je dogajanje v knjigi postavljeno v Italijo, v filmu pa v ZDA. Limiti je leta 2007 na podlagi romana napisal tudi scenarij, ki ga je pokazal vrsti ameriških, mehiških in španskih producentov, zato sumi na plagiat.

Iz filmskega studia 20th Century Fox se na obtožbe še niso odzvali.