Če bi Idris Elba postal James Bond, bi bil prvi temnopolti igralec v zgodovini v tej vlogi. Foto: EPA
Če bi Idris Elba postal James Bond, bi bil prvi temnopolti igralec v zgodovini v tej vlogi. Foto: EPA

Že več let se je šušljalo, da bi lahko 42-letni Idris Elba postal novi Bond, govorice pa so ponovno prišle na dan v preteklem letu. Takrat se je razkrilo, da je sopredsednica Sony Pictures Entertainmenta Amy Pascal mnenja, da bi ta angleški igralec "moral biti naslednji Bond".

Njeno sporočilo je pricurljalo v javnost po vdoru v računalniški sistem Sonyja, za katerega je FBI obtožil Severno Korejo, ki naj bi s tem napadom ustrahovala Sony zaradi filma Intervju.

Čednost na prvem mestu
Elba se je nato ob koncu preteklega leta na svojem profilu na Twitterju odzval na to informacijo s svojo sliko in humornim sporočilom: "Mislil sem, da naj bi bil 007 čeden. Vesel sem, da mislite, da imam možnost! Srečno novo leto."

Že v preteklosti pa je dejal, da bi vlogo nemudoma sprejel, če bi mu jo ponudili, saj je tudi sam velik oboževalec Jamesa Bonda. Sicer pa je Idris Elba najbolj znan po vlogah v televizijskih serijah The Wire in Luther ter po svoji upodobitvi Nelsona Mandele v biografskem filmu Mandela: Dolga pot do svobode.

Precejšnja izenačenost na stavnicah
Na aktualno vprašanje o precejšnji izenačenosti s 44-letnim Damianom Lewisom na stavnicah glede vprašanja, kdo bo nadomestil Daniela Craiga, je Elba za radijsko postajo Times povedal: "To so zgolj govorice. Nimam pojma." Med znanimi imeni, ki so podprla Elbo v vlogi slavnega agenta, je tudi nekdanji Bond Pierce Brosnan, ki je dejal, da bi Elba "bil dober Bond".

47-letni Daniel Craig, ki trenutno snema prihajajočo bondiado, naslovljeno Spectre, ima podpisano pogodbo za še en del in kot je nekoč že dejal, namerava po tem zapustiti to franšizo. "Že od prvega trenutka, ko sem prišel v to, sem poskušal priti ven. Vendar me niso pustili oditi in tako sem se strinjal, da jih posnamem še nekaj, ampak poglejmo, kako bo uspel ta, saj posel je vendarle posel," je o svojih izkušnjah s to franšizo povedal Craig pred dvema letoma za Rolling Stone.