Po velikem epu so v preteklosti že večkrat posneli filme in nadaljevanke, ki so gledalce prikovale pred zaslone. Foto: Reuters
Po velikem epu so v preteklosti že večkrat posneli filme in nadaljevanke, ki so gledalce prikovale pred zaslone. Foto: Reuters

Film v dveh delih so naslovili Radamoozham, gre pa za film, ki temelji na istoimenskem romanu priznanega pisatelja in scenarista Vasuevana Naira, ki je za velikopotezni film napisal tudi scenarij. Roman predstavlja zgodbo Mahabharate z gledišča drugorojenega Pandavovega princa Bhime, ki ga bo zaigral veteran Mohanlal, poroča Guardian.

Sredstva za film, ki ga bodo posneli v angleščini, hindujščini in še štirih drugih indijskih jezikih, bo prispeval milijarder iz Združenih arabskih emiratov B. R. Shetty. "Mahabharata je največji ep, ep vseh epov. Verjamem, da ta film ne bo le dosegel mednarodnih standardov, ampak bo tudi utrdil mesto Indije in njene odličnosti pri pripovedovanju mitoloških zgodb. Prepričan sem, da bodo film priredili v več kot 100 jezikov in da si ga bodo ogledale več kot tri milijarde ljudi po vsem svetu," je v izjavi zapisal Shetty.

Pod režijo filma, ki naj bi ga začeli snemati septembra prihodnje leto, se bo podpisal V. A. Shrikumar Menon, ki je napovedal, da bodo k sodelovanju povabili najbolj talentirane igralce na svetu. Prvi del filma naj bi prišel na velika platna okoli leta 2020.

Mahabharata, ki je poleg Ramajane eden izmed dveh najpomembnejših epov v sanskrtu, je najdaljši ep na svetu. V preteklosti so ga že priredili za filme in nadaljevanke, ki so pred male zaslone privabile milijone gledalcev. Ena najbolj odmevnih nadaljevank je bila na ogled med letoma 1988 in 1992, takrat so poročali o praznih ulicah in zastojih v prometu, saj se potniki niso želeli vkrcati, ampak so raje gledali televizijo.

Do zdaj najdražji indijski film je bil dvodelni Baakubali, ki je stal okoli 60 milijonov evrov, poroča Guardian.