Film
(4)
Inti Šraj je svojo prvo večjo vlogo odigrala v filmu Vampir z Gorjancev Vincija Vogua Anžlovarja, kjer je igrala lepo Lenoro, v katero se zaljubi glavni junak Roman (Sebastian Cavazza). Foto: MMC RTV SLO
Z novo pričesko je prišlo novo obdobje in vloga Pie v Strasteh. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Inti - igralka, ki živi med Parizom in Ljubljano

Klepetali smo z igralko Inti Šraj
19. december 2008 ob 19:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Tokrat je z nami klepetala mlada igralka Inti Šraj, ki ste jo lahko videli v filmu Vampir z Gorjancev, vsak dan med tednom pa jo lahko spremljate v Strasteh.

Največ vprašanj za mlado igralko, ki zadnjih pet let živi v Parizu, a pravi, da je dom le dom in da je lepo imeti dom v dveh mestih, se je nanašalo na njeno igralsko delo. Glede na njeno govorno napako je bila pot do igralstva zanjo kar nekaj časa precej težka; v Sloveniji je igrala neme vloge, ljudem v tej stroki pa se je njen govor prej kot ne zdel pomanjkljivost, a je Inti sčasoma postalo vseeno oziroma se ji zdaj to zdi prednost, saj postajamo multikulturni, posebnosti pa postajajo zanimivost.


Igralstvo ni edina ljubezen do umetnosti

Igro je Inti Šraj študirala v Parizu, medtem ko je v Ljubljani vpisala študij restavratorstva na Akademiji za likovno umetnost, a še ni diplomirala. Poleg tega se je dolgo časa ukvarjala tudi s plesom. V Parizu je, potem ko je odraščala ob ameriških filmih, podrobneje spoznala evropske filme. O francoski produkciji pravi, da je zelo dobro zaščitena, ker z davkom na tuje filme, ki so prikazani v tamkajšnjih kinematografih, financirajo nove domače filme. To pomeni, da v Franciji mesečno pridejo v kino po štirje novi francoski filmi, kar hkrati dviguje kakovost francoskega filma.

Začetek poti s Strastmi
Vsekakor bi se preizkusila tudi v francoskem filmu. Med slovenskimi režiserji, s katerimi bi sodelovala, najdemo Metoda Pevca, s katerim bi sodelovala pri snemanju filma, medtem ko bi v gledališču to počela z Matjažem Pograjcem in Tomažem Pandurjem. Vlogo v Strasteh pa je mlada igralka izbrala, ker je še na začetku svoje poti in se mora še marsičesa naučiti. Gre pa, kot je povedala, za poseben žanr in hitro industrijo, kar odvzema kreativnost in kar čez nekaj časa vodi v rutino, igralstvo pa tako postane služba kot vsaka druga. Kot je še povedala Inti Šraj, bodo do aprila posneli 110 delov Strasti, in če se bo serija izkazala za uspešno, bodo od septembra naprej posneli še 200 delov.

L. Š.

Prijavi napako
Komentarji
ms-601
# 20.12.2008 ob 08:43
ful lepa u filmu..
dcFleur
# 19.12.2008 ob 19:57
Oprosti Inti, ne bom pisala o tebi...videla sem te le v 20 min ene od epizod STRASTI...a srčno upam: da se bo celotna ekipa srečala, kritično pogledala doslej posneto in dogovrila hitre in korenite spremebe...kajti, po tem kar sem videla, si nadaljevanka ne zasluži niti 2 nadaljevanj...nič dinamike, tekst izgovarjate (tukaj ne mislim na tvojo govorno napako) kot bi bila druga čitalna vaja, monotono....in ti rezi...seleitve iz situacije v situacijo..s tem ne dosežemo dinamiko, kvačjemu zmedo....zelo mi je žal, saj ste se zbrali dobri, a tu premalo pokazali...

ajd, zasukajte na bolje......
uol133
# 19.12.2008 ob 19:56
Še en izmed presežkov slovenske filmske "industrije"
Matijaž Hanžek
# 19.12.2008 ob 19:42
"Inti" - a ni to tovarna kugllagerjev?
Kazalo