Čeprav se je moral Josh Brolin dolga leta sprijazniti z bolj kilavo slavo in uspehom, ni nikoli sklepal kompromisov pri vlogah, ki jih sperejema - in v zadnjih letih se mu je to reslično splačalo. Foto: EPA
Čeprav se je moral Josh Brolin dolga leta sprijazniti z bolj kilavo slavo in uspehom, ni nikoli sklepal kompromisov pri vlogah, ki jih sperejema - in v zadnjih letih se mu je to reslično splačalo. Foto: EPA
Ryan Gosling se v svojem aktualnem filmu, Samo Bog odpušča, na vse pretege trudi pokazati, da je lahko tudi robat in zakrknjen. Nismo prepričani, da mu verjamemo. Foto: EPA

Filmski blog The Hollywood Reporter poroča, da bi režiser Zack Snyder, ki je novico o nadaljevanju, ki ga bo sam režiral, obelodanil na konvenciji Comic-Con, v vlogi Batmana rad videl igralca v poznih tridesetih ali zgodnjih štiridesetih, ki bo videti - tako narekujejo opombe v scenariju - "ustaljen v življenju in robat". (Superman bo seveda najnovejši jekleni mož, 30-letni Henry Cavill.) Po neuradnih podatkih so najverjetnejši kandidati trenutno v ožjem izboru Ryan Gosling, Josh Brolin in Joe Manganiello.

Hollywoodski blogi poročajo, da je trenutno favorit za vlogo 46-letni Josh Brolin, ki mu sledita trenutno vseprisotni Ryan Gosling (32 let), ki je z Brolinom nastopil sicer precej nenavdahnjeni Gangsterski enoti, in televizijski volkodlak iz Prave krvi, Joe Manganiello (36 let). Spet drugi sicer pišejo, da se uradni proces "castinga" sploh še ni začel.

Manganiellovo ime se najverjetneje omenja predvsem zato, ker ga je imel Snyder pred očmi že, ko je iskal svojega novega Supermana; pravzaprav naj bi do vloge v Jeklenem možu Cavill prišel šele, ko se je izkazalo, da ima Manganiello prenatrpan urnik.

Med potencialnimi kandidati so omenjani še Richard Armitage (41), Matthew Goode (35) in Max Martini (43), ki smo ga pravkar lahko videli v Ognjenem obroču.

Dolgoletna prizadevanja Warner Bros in DC Comics, da bi združili najveličastnejša ali "alfa samca," kot ju je označil eden od njunih velikih oboževalcev, prihajajo v času, ko so različni najboljši superjunaki očitno izredno popularni in uspešni. Nedavni Maščevalci so zaslužili 1,15 milijarde evrov, Mož iz jekla je od junijske premiere prinesel skoraj 500 milijonov evrov.

Čakati bo treba do leta 2015
V filmski liniji superjunakov bo tako film o Batmanu in Supermanu leta 2015 sledil zadnjemu Supermanu in v kinematografe prišel še pred za 2016 napovedanim filmom Flash in leto pozneje Justice League.