Kljub Ramisovi smrti se produkcija filma nadaljuje. Foto: Reuters
Kljub Ramisovi smrti se produkcija filma nadaljuje. Foto: Reuters
Izganjalci duhov
Izvorna trojica izganjalcev iz leta 1984.

Ramis ni le nastopal v Izganjalcih duhov, temveč sta s soigralcem Danom Aykroydom leta 1984 napisala scenarij za ta film, ki je pet let pozneje dobil še drugi del. Seveda so Izganjalci duhov zaradi svoje priljubljenosti čez čas postali uspešna blagovna znamka in tako sta med drugim nastali na primer tudi videoigrica in animirana serija z istim naslovom.

Vendar se Ramis kljub uspehu Izganjalcev duhov ni več dejavno posvečal igralski karieri, temveč je nadaljeval predvsem kot pisec scenarijev. V zgodovino pa se bo zapisal tudi kot režiser kar nekaj uspešnih komedij, kot sta na primer Neskončni dan in Analiza pa taka.


Letos naj bi se začelo snemanje tretjega dela filma Izganjalci duhov, za katerega se je načrtovalo, da bo imela izvorna legendarna trojica (poleg Ramisa še Bill Murray in Dan Aykroyd) manjše gostujoče vloge. Ni pa še popolnoma znano, kakšne spremembe bo prinesla Ramisova nedavna smrt. Vendar sta v večji ekipi scenaristov filma ponovno sodelovala tudi Ramis in Aykroyd, kar pomeni torej, da je to za zadnje delo, pri katerem je Ramis sodeloval kot pisec.