Do konca poletja si bodo lahko obiskovalci v letnem kinu ogledali še štirje filme. Foto: Kino Odeon
Do konca poletja si bodo lahko obiskovalci v letnem kinu ogledali še štirje filme. Foto: Kino Odeon

Sodeč po sinočnjem obisku, velja v množici poletnih dogodkov za obisk kina na prostem veliko zanimanje. Letni kino Arrigoni v Izoli je edini kino te vrste na Obali. Tatjana Podlogar z izolskega Centra za kulturo, šport in prireditve: "Art kino Odeon si že leta prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma. Letni kino je idealna priložnost, da dosežemo to svoje poslanstvo. Veseli nas, da se iz leta v leto veča število obiskovalcev."

Za tople poletne večere so izbrali filme z nekoliko lahkotnejšo vsebino. "Izbor je težek, težko se je med vsemi dobrimi filmi, tako evropske kot mednarodne produkcije, odločiti in izločiti v enem letu, pa vendar smo nekako izbirali take, ki so lahkotnejši, torej tudi bolj poletni, med - ne bom rekla zahtevnejšimi, ampak filmi, ki imajo neko vsebino."

Čeprav je večina filmov prosto dostopnih na spletu, si jih nekateri raje ogledajo na velikem platnu. Letni kino na prostem daje obiskovalcem drugačno izkušnjo gledanja filmov. "Zato, ker se v letnem kinu predvajajo malo drugačni filmi, malo bolj umetniški, in zato, ker je kino na prostem, je drugačno vzdušje, ni tako, kot če si zaprt med štirimi stenami," je povedala ena izmed obiskovalk.

Še štirje filmi
Do konca meseca bodo zavrteli še štiri filme, prihodnji ponedeljek bo to slovenski film Pot v raj režiserja Blaža Završnika, ki je doživel premiero na lanskem filmskem festivalu v Portorožu. Na ogled bodo še filmi Citizenfour (17. avgusta), Deček in svet (24. avgusta) in 31. avgusta Mama je ena sama.