Prizor s snemanja filma v starem delu mehiške prestolnice. Foto: EPA
Prizor s snemanja filma v starem delu mehiške prestolnice. Foto: EPA
Stephanie Sigman
28-letna Sigmanova, najbolj znana po eni osrednjih vlog v ameriški seriji The Bridge, bo v 24. Bondu z naslovom Spectre upodobila skrivnostno Estrello. Foto: AP

Del mehiške metropole bo dva tedna v znamenju snemanja filma o Jamesu Bondu, ki bo med drugim vključeval tudi prizore v mehiškem senatu. Nad snemanjem pod taktirko angleškega režiserja Sama Mendesa pa niso navdušeni tamkajšnji podjetniki. Zaprtje cest in pločnikov v starem mestnem jedru neposredno in posredno slabo vpliva na več kot 6.600 podjetij.

Podjetja za povračilo izpada dohodkov zaradi zaprtja cest dnevno prejmejo med 100 in 130 dolarji, a s kompenzacijo niso zadovoljni, saj ocenjujejo, da je smešno nizka.

Zanimivo pa je, da je Mehika studiema MGM in Sony ponudila 20 milijonov dolarjev (v obliki davčnih olajšav in spodbud) v zameno za nekaj minut v novi bondiadi Spectre. Na ta način želijo oblasti popraviti ugled države v svetu, ki je močno okrnjen zaradi mamilarskih kartelov.

Prvo mehiško Bondovo dekle
Premiera filma Spectre, ki je že 24. film o agentu 007, bo 6. novembra, v njem pa bo nastopilo tudi prvo mehiško Bondovo dekle Stephanie Sigman. Film, za katerega napovednik je že na ogled, so snemali tudi v Avstriji in Italiji.

Spodaj si lahko pogledate napovednik za film