Kot je v intervjuju za spletni časopis IGN povedal Tyson, se je z igralcem že pogovarjal o projektu, ki ga želijo začeti v dobrem letu dni. Foto: EPA
Kot je v intervjuju za spletni časopis IGN povedal Tyson, se je z igralcem že pogovarjal o projektu, ki ga želijo začeti v dobrem letu dni. Foto: EPA
Ali
Oskarjevec Jamie Foxx je leta 2001 igral Drewa Browna, spremljevalca boksarske legende Muhammada Alija (upodobil ga je Will Smith).
Mike Tyson
Mike Tyson je skozi kariero postal znan po svojem neizprosnem in zastrašujočem slogu boksanja, pa tudi po spornem obnašanju v ringu in zunaj njega. Foto: EPA

Scenarij za biografsko dramo, ki za zdaj še nima naslova, bo napisal Terence Winter, scenarist še ene filmske biografije, zadnje Scorsesejeve uspešnice Volk z Wall Streeta. Producent filma bo ravno Foxxov menedžer Rick Yorn, dosti več pa o napovedanem filmu ni znanega. Tyson je potrdil, da se je o projektu z igralcem, ki si je leta 2004 za brezhibno vlogo Raya Charlesa prislužil oskarja za najboljšo moško vlogo, že pogovarjal.

Neznanka ostaja tudi, kateri segment Tysonovega življenja bo najbolj nagovoril Winterja (mimogrede, scenarist je trenutno zaposlen s pisanjem zadnje sezone televizijske serije Boardwalk Empire), nedvomno pa mu velikega platna vrednih zgodb ne bo primanjkovalo.

Življenje, ki kar kliče po ekranizaciji
Neizprosen boksar Mike Tyson, znan po svojem zastrašujočem slogu, časopisnih strani ni polnil le z zmagami, ampak tudi s spornim obnašanjem zunaj ringa. Nepremagljiv je bil v poznih osemdesetih letih in se zapisal med najboljše boksarje v težki kategoriji vseh časov. Revija The Ring ga je denimo postavila na 16. mesto lestvice 100 borcev z najmočnejšimi udarci.

Devetdeseta leta so pomenila zaton njegove kariere, ki so jo zaznamovali izguba naslova prvaka in boleč poraz proti Busterju Douglasu, iz vajeti pa mu je ušlo tudi zasebno življenje - zaradi posilstva je bil obsojen na šestletno zaporno kazen (odslužil je tri), na sodišču se je znašel še zaradi napada, posedovanja kokaina in vožnje pod vplivom prepovedanih substanc.

Po odsluženi zaporni kazni se je vrnil k boksanju, vendar ni nikoli dosegel nekdanje forme, o njem se je pisalo le še ob porazih in nešportnem obnašanju, ki je vrhunec doživelo, ko je Evanderju Holyfiedu odgriznil del ušesa. Leta 2005 je boks dokončno opustil, že dve leti predtem doživel bankrot, pred petimi leti je v tragični nesreči umrla njegova 4-letna hči.

Tysonove zgodbe - sam jo je popisal v avtobiografiji Undisputed Truth - so se v preteklosti že lotili pri HBO-ju, ki so leta 1995 vlogo protagonista zaupali Michaelu Jaiju Whitu, nikoli pa njegova zgodba ni doživela odmevnejše filmske obdelave. Napovedan film naj bi začeli snemati v dobrem letu dni.

Jamie Foxx, ki ga bomo pred veliko boksarsko vlogo lahko videli v filmu Annie, je v preteklosti že sodeloval pri boksarskem filmu. V filmski biografiji Ali je leta 2001 upodobil Drewa Browna, pomočnika trenerja in spremljevalca boksarske legende Muhammada Alija, ki ga je tedaj zaigral Will Smith.