Če se znajde v resničnih finančnih škripcih, se Johnny lahko morda nasloni še na svojo kariero starega rockerja ... Foto: Reuters
Če se znajde v resničnih finančnih škripcih, se Johnny lahko morda nasloni še na svojo kariero starega rockerja ... Foto: Reuters
Tudi (letošnji!) oskar ni zagotovilo, da se ne boš uvrstil na lestvico preplačanih: na 8. mestu se je znašel Leonardo DiCaprio. Foto: Reuters
Čas po Zemlji
Will Smith je v postapokaliptični distopiji Čas po Zemlji nastopil s svojim sinom, Jadenom - a se dva Smitha za ceno enega nista izkazala za dobro finančno strategijo. Foto: Kolosej

53-letni Depp, ki je že dolga leta eden najbolje plačanih igralcev v Hollywoodu in ki na leto zasluži približno 30 milijonov dolarjev, studiu povprečno prinese le 2,80 dolarja na vsak dolar, ki mu ga morajo izplačati v obliki honorarja. Na nečastno prvo mesto lestvice se je uvrstil predvsem zaradi poloma celega niza filmov: spomladi je na medel sprejem naletel pravljični spektakel Alica izza ogledala, lani je bil ekscentrični, brkati Mortdecai, še predtem pa je v temo brcnila znanstvenofantastična drama Transcendenca in komični vestern Osamljeni jezdec.


Seveda je treba omeniti, da je trikratni oskarjevski nominiranec ogromno pohval požel za svojo upodobitev mafijskega šefa Whiteyja Bulgerja v gangsterski drami Črna maša, a dejstvo je, da Pirat s karibov ni več tak magnet za množice, kot je nekoč bil: Disneyjevo nadaljevanje Alice v Čudežni deželi je v ZDA zaslužilo samo 77 milijonov dolarjev (kar je neprimerljivo s 334-milijonskim zaslužkom prvega dela, ki je bil v resnici še slabši film od povprečnega nadaljevanja).

Napovedujemo sicer, da Depp naslednje leto vsaj na vrhu seznama ne bo več gostoval: maja v kinematografe prihaja novi del Piratov s Karibov, Dead Men Tell No Tales, kar je še vedno skrajno donosna franšiza.

Revija Forbes pri vsakem igralcu upošteva njegove zadnje tri filme, ki so izšli pred letošnjim junijem. Pri tem ne upoštevajo epizodnih vlog, animiranih in nizkoproračunskih filmov.

Ne sicer tik za Deppom, a vseeno na drugem mestu se je znašel še en nekdanji filmski "težkokategornik", Will Smith. Po resnični zgodbi posneta drama Pot zmagovalca (Concussion, 2015) je bila zastavljena kot vaba za oskarje, pa pri ljudeh preprosto ni naletela na dober sprejem. Podobno se je prej zgodilo s komično kriminalko Focus, v kateri je igral veteranskega sleparja, ter z znanstvenofantastično kolobocijo Čas po Zemlji. Letos se ga seveda spomnimo tudi kot Deadshota iz stripovskega spektakla Odred odpisanih, a je film v kinematografe prišel prepozno, da bi ga pri Forbesu upoštevali za letošnji seznam.

V prvi deseterici se je letos, v nasprotju z denimo lani, znašla tudi igralka: po neuspehu trilerja Denarne igre (Money Monster) in solzave romantične drame Materinski dan je deveto mesto pripadlo Julii Roberts.

Prva deseterica najbolj preplačanih igralcev v Hollywoodu je videti takole:

1. Johnny Depp – (2,80 dolarja zaslužka na vsak izplačan dolar honorarja)
2. Will Smith (5 dolarjev)
3. Channing Tatum (6 dolarjev)
4. Will Ferrell (6,5 dolarja)
5. George Clooney (6,7 dolarja)
6. Adam Sandler (7,6 dolarja)
7. Mark Wahlberg (9,2 dolarja)
8. Leonardo DiCaprio (9,9 dolarja)
9. Julia Roberts (10,8 dolarja)
10. Bradley Cooper (12,1 dolarja)