Chris Pratt igra v filmu strokovnjaka za velociraptorje. Foto: EPA
Chris Pratt igra v filmu strokovnjaka za velociraptorje. Foto: EPA

Kot kaže, je 14-letni odmor franšizi zelo dobro del: kombinacija veličastnosti, ki jo daje kinodvorana, posebnih učinkov in nostalgije je še presegla napovedi analitikov. Universal Pictures in Legendary, ki sta v film vložila 150 milijonov dolarjev, si prav gotovo maneta roke nad odličnimi številkami. "Izjemno. Film je povsod po svetu pri gledalcih naletel na odličen odziv," je dejal Nick Carpou, ki je v Universalu zadolžen za domačo distribucijo.

Film je režiral Colin Trevorrow, njegov izvršni producent je Steven Spielberg, ki se je podpisal pod prva dva filma kot režiser, pri tretjem pa je bil prav tako izvršni producent. V glavni vlogi igra Chris Pratt, za katerega je to tretja v zaporednem nizu filmskih megauspešnic, potem ko je lani igral v Varuhih galaksije in Lego filmu. Kot kaže, pa to ni zadnji film o Jurskem parku, kajti Pratt je v intervjujih razkril, da je podpisal pogodbo za več filmov.

Jurski svet bi moral priti v kinematografe že pred 10 leti, a se je produkcija zaradi različnih dejavnikov in številnih sprememb scenarija močno zamaknila.

Ko dinozavri zaživijo svoje življenje ...
22 let po dogodkih v Jurskem parku na otoku Nublar odprejo zabaviščni park s tematiko dinozavrov. Brata Zach in Gray Mitchell se odpravita na obisk k teti Claire Dearing, ki je menedžerka v omenjenem parku. InGenovi genetiki so naredili genetsko spremenjenega dinozavra z imenom Indominus rex, kar je povod za številne zaplete ...