Prvi deli resničnostne serije o Eastwoodovih, ki naslova še nima, so menda že posneti. Foto: EPA
Prvi deli resničnostne serije o Eastwoodovih, ki naslova še nima, so menda že posneti. Foto: EPA
Alison in Scott Eastwood
Clint Eastwood ima sicer kar sedem otrok (na sliki sta Alison in Scott, oba igralca), a v ospredju bosta le dve najstnici, ki še živita doma. Foto: EPA

Svet resničnostne televizije se lahko pohvali s precej presenetljivo rekrutacijo: nova resničnostna serija, ki jo bo naslednje leto predvajala kabelska televizija E!, bo na vsakem koraku sledila življenju družine Clinta Eastwooda.

Osrednji liki serije bodo, kot je prvi poročal tabloidni portal TMZ, zvezdnikova žena, nekdanja televizijska novinarka Dina Ruiz Eastwood, njuna 15-letna hčerka Morgan ter Eastwoodova 18-letna hčerka iz prejšnjega zakona Francesca Fisher-Eastwood; 81-letni igralec in režiser naj bi se pred kamerami pojavil samo občasno. Družina sicer živi v obalnem letovišču Pebble Beach v okrožju Monterey v Kaliforniji.

Promocija Francesce in a cappela benda?
Zasnova oddaje je predvidljiva: predstaviti vsakdanje življenje pomembne hollywoodske družine s poudarkom na uresničevanju igralskih ambicij Eastwoodove starejše hčerke (Francesca je že pri sedmih letih nastopila v očetovem filmu True Crime). Ostali Eastwoodovi otroci sicer ne bodo nastopali (s petimi različnimi ženskami jih ima kar sedem), toda to še vseeno ni vse: spoznali bomo tudi šestčlanski a cappela fantovski pevski zbor Overtones, ki imajo za menedžerko gospo Eastwood."Odkrila" jih je po zaslugi filma Nepremagljiv, ki ga je njen mož predlani posnel v Južnoafriški republiki; Overtones so namreč odpeli eno od pesmi za glasbeno podlago filma.

Serija nastaja pod okriljem podjetja Bunim/Murray, ki je bilo že producent oddaje Keeping Up With the Kardashians in ostalih, povezanih s tem klanom, zasluge pa imajo tudi za Bad Girls Club, Project Runway, The Simple Life in MTV-jev The Real World.

Clintu Eastwoodu kljub njegovim 81 letom ni videti, da bi premišljeval o upokojitvi. Na platnu smo ga zadnjič videli leta 2008, v ganljivi drami Gran Torino, ki jo je sam režiral in ki je takrat obveljala za njegov igralski labodji spev – dokler se ni letos razvedelo, da ga bomo v 2013 videli še v filmu Roberta Lorenza, Trouble With the Curve. Šlo bo za zgodbo o bolehnem iskalcu baseballskih talentov, ki se na svoje zadnje rekrutiranje odpravi v spremstvu hčerke (vloga, ki naj bi jo ponujali Amy Adams).

Sanje vsake novinarke?
Mimogrede, precej filmska je že zgodba o tem, kako sta se zdajšnja zakonca Eastwood našla: leta 1993 je morala Ruizova, mlada novinarka pri kalifornijski televizijski postaji KSBW, narediti profil svežega oskarjevca (kipec je dobil za film Neoproščeno). Dotlej ni videla še nobenega Eastwoodovega filma, obenem pa je bila tudi do ušes zaljubljena v svojega fanta. Po (očitno uspešnem) intervjuju sta se še naprej srečevala na različnih prireditvah in po kakem letu jo je, zdaj že samsko, povabil ven – a kaj, ko je že po prvem zmenku za tri mesece izginil v Iowo, kjer so snemali film Najini mostovi. Kljub temu sta ostala v stiku in ostalo je, kot pravijo, zgodovina.