Katie Holmes in Jean Reno si bosta že drugič delila filmsko platno. Foto: Reuters
Katie Holmes in Jean Reno si bosta že drugič delila filmsko platno. Foto: Reuters

Ob boku francoskega veterana Jeana Rena bo v glavni vlogi zaigrala v akcijskem trilerju Doorman. Režijo filma po scenariju Liorja Chefetza bo prevzel japonski režiser Rjuhej Kitamura.

Zgodba Doormana pripoveduje o mornariški častnici, ki se hudo zaznamovana s travmami z vojnega območja vrne domov v ZDA. V New Yorku se zaposli kot vratarka stanovanjske hiše z bogato zgodovino, tam pa mora takoj znova preiti k dejanjem, saj jo čaka spopad s tatovi umetnin, piše nemška tiskovna agencija DPA.

38-letna Katie Holmes bo na platnih kmalu gostovala tudi v akciji Oceanovih osem, ženski različici kultne kriminalke Oceanovih enajst, pa v novem projektu Stevena Soderbergha Logan Lucky.

Z 69-letnim Renom, ki ga je širša svetovna javnost opazila v Leonu (1994), prelomnem filmu tudi za kariero takrat še otroške zvezdnice Natalie Portman, sta že zaigrala skupaj v komični drami Days and Nights (2014), ki jo je režiral Christian Camargo.

Holmesova, ki je konec 90. zaslovela z vlogo v najstniški seriji Simpatije (1998-2003), pozneje pa se je zaradi poroke s superzvezdnikom Tomom Cruisom (in nato še zaradi njune ločitve) veliko ugibalo o njenem zasebnem življenju, bo zaigrala tudi v filmski adaptaciji uspešnice s področja knjig za samopomoč, Skrivnost avtorice Rhonde Byrne.