Marca je minilo leto dni, odkar je vrata odprlo prenovljeno kino-gledališče Bežigrad. Foto: BoBo
Marca je minilo leto dni, odkar je vrata odprlo prenovljeno kino-gledališče Bežigrad. Foto: BoBo
Kino Bežigrad
Poleg filmskega in gledališkega programa je kino v prvem letu gostil tudi nekaj zunanjih dogodkov, več jih je imelo dobrodelno noto. Foto: Matej Špehar

Vrata Kina Bežigrad so se ustanovitelji odločili odpreti, da bi zapolnili praznino, ki je nastala po umiku filmov distributerja Blitz iz Koloseja. Kino Bežigrad je neodvisen in sodeluje z vsemi distributerji, v programu pa nudi filmske novosti in uspešnice za najmlajše in starejše. Za otroški program skrbi Gledališče iz desnega žepka, ki ga vodita Lucija Ćirović in Boštjan Štorman. Nedavno so na primer otrokom pripravili rajanje v družbi Ribiča Pepeta in Mačka Murija. Po vsaki sobotni dopoldanski otroški gledališki ali kinopredstavi potekajo brezplačne delavnice, ki so vezane na tematiko predstave ali pa kakšnega od praznikov.

Ob filmu in predstavah tudi gledališka šola
Obiskovalci so zadovoljni in se vračajo, dvorano redno polnijo, tako ob prihodu novih filmov kot ob gledaliških predstavah za odrasle in otroke, sporočajo v gledališču. Predvsem so dobro obiskane brezplačne delavnice. Program od septembra lani dopolnjuje gledališka šola pod vodstvom Ćirovićeve. Letos jo obiskuje okoli 30 otrok, zaradi velikega povpraševanja pa nameravajo prihodnje leto pripraviti dve skupini - prvo za otroke od 3. do 6. leta starosti in drugo za nekoliko starejše ljubitelje gledališča, stare od 6 do 15 let. V kinu so gostili tudi nekaj zunanjih dogodkov, med drugim Dneve korejskega filma.

Vukalić opaža tudi, da se je od odprtja kina v Plavi laguni precej razživela tudi gostinska ponudba. Uradno je prva obletnica v kino-gledališču za Bežigradom minila 26. marca, proslavili pa so jo že na začetku meseca ob premieri nove stand up predstave Ćirovićeve Pred uporabo pretresi!