Mestni kino Ptuj in njegov upravitelj Center interesnih dejavnosti Ptuj med 5. in 11. avgustom že četrtič vabita v Kino brez stropa. Foto: Mestni kino Ptuj
Mestni kino Ptuj in njegov upravitelj Center interesnih dejavnosti Ptuj med 5. in 11. avgustom že četrtič vabita v Kino brez stropa. Foto: Mestni kino Ptuj
Če bo vremenska napoved slaba, bodo večerne projekcije prestavljene v Mestni kino Ptuj. Foto: Mestni kino Ptuj

Na 14 brezplačnih projekcijah pretežno evropskih in neodvisnih ameriških filmov pričakujejo 3.000 obiskovalcev. Najprivlačnejši del projekta bo tudi tokrat letni kino na dvorišču Ptujskega gradu, s kinovrtičkom je poskrbljeno za otroke, letošnja novost pa je projekcija za starše z dojenčki iz sklopa Z dojenčkom v kino.

Zdaj že tradicionalni poletni projekt Mestnega kina Ptuj, Kino brez stropa, s prikazovanjem filmskih presežkov brez vstopnine stremi k popularizaciji in promociji filmske umetnosti ter filmski vzgoji vseh generacij občinstva. Lani se je projekcij udeležilo več kot 2.900 Ptujčanov in obiskovalcev najstarejšega slovenskega mesta.

Več informacij in opise filmov najdete na spletni strani Mestnega kina Ptuj.

Glavni program Kina brez stropa že tradicionalno sestavljajo geografsko, žanrsko, tematsko in v smislu avtorskega izraza zelo raznoliki filmi. Letos bo letni kino ponovno umeščen v čudovit ambient med arkadami dvorišča ptujskega gradu, odprl pa ga bo veliki zmagovalec lanskega festivala Sundance, vizualno impresiven neodvisni ameriški film Benha Zeitlina Zveri južne divjine.

Poskrbljeno za najmlajše in družine
Otrokom oziroma družinam bodo namenjene tri dopoldanske filmske projekcije v mestnem kinu. Kinovrtiček z obfilmskimi ustvarjalnimi delavnicami skrbi za to, da obisk kina postane več kot le hitro pozabljena zabava. Mravljica Tina iz ptujskega kina se bo z otroki po projekcijah ustvarjalno družila na svežem zraku v ptujskem Mestnem parku.

Novost letošnjega Kina brez stropa je projekcija za starše z dojenčki iz sklopa Z dojenčkom v kino. Da novopečenim mamicam in očkom kljub obilici obveznosti ne bo treba povsem zamuditi Kina brez stropa, si bodo film Zveri južne divjine lahko ogledali v sredo ob 13.00 na posebni projekciji, ki bo prilagojena za ogled z dojenčki.