Kritiki so med drugim zapisali:
Kritiki so med drugim zapisali: "Čudovita risanka, ki združuje domišljijsko Afriko in sodobno grafiko."; "Biser evropske animacije."; "Inteligentna in subtilna pripoved, neverjetna likovna lepota... ta risanka je nekaj najlepšega, kar se je lahko prigodilo francoski animaciji."; "Na vsak način ga morate pokazati svojim otrokom. Sicer pa boste tudi sami uživali prav toliko kot oni." Potrebujete še razlog več za ogled? Foto: Animateka
Kiriku in divje živali
Kirikou v filmu doživi kar štiri avanture, kjer pokaže svoje neverjetne moči: reši namakalni sistem, zakoliči temelje naravne menjave, vrne vero v vegetarijanske, nenasilne oblike safarija in reši ženske. Foto: Animateka

Francoski film v režiji Michela Ocelota in Bénédicte Galup, ki je bil leta 2007 predvajan na mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka v Ljubljani, si lahko danes ob 11.00 ogledate na 2. programu TV Slovenija.
Kirikou in divje živali je že drugi film o malem Kirikouju neverjetnih moči in nadaljuje zgodbo malega junaka, ki je v prvem animiranem filmu Kirikou in čarovnica prišel na svet na precej nenavaden način in se je že kmalu postavil po robu hudobni čarovnici Karabi. Tokrat se je Karaba vrnila, vasi pa pretijo tudi druge nevarnosti. Medtem ko vaščani nemočno vijejo roke in jokajo, mali Kirikou ne čaka na pomoč z neba. Poln idej vedno najde pravo rešitev in vaščanom kot lučka kaže pot skozi življenje.
Zgodba je sestavljena iz več majhnih nenavadnih zgodb in prikazuje življenje v afriški vasici, ki je enako idilično kot kruto. Vaščani se na težave, ki bi lahko vplivale na življenje v vasici, vedno odzovejo z obupom, strahom in nemočjo. Mali karizmatični Kirikou pa vaščanom vedno znova pokaže, da so težave rešljive in da je treba biti ustvarjalen, vztrajen in kdaj tudi zelo pogumen. S svojim zrelim razmišljanjem se vedno usmerja k reševanju stiske in je sovaščanom za zgled.
"Nisem nameraval narediti še enega Kirikouja, a otrok Kirikou me ni vprašal za mnenje, vsilil se je in nisem imel več besede. Nenavadna izkušnja — da te po eni strani preraste lastna iznajdba, po drugi pa se vrneš nazaj in spet začneš od začetka ...," je povedal režiser Michel Ocelot o snemanju filma ter dodal, da mu je bilo v izjemno zadovoljstvo "znova pokazati to intenzivno življenje mojega drobcenega junaka, da je spet bezljal, govoril, reagiral".